TV2-vært sender stikpille til Thomas Helmig

Den århusianske popsanger beskyldes for titel-tyveri

Landsholdet var ikke i tvivl om, hvem der skulle stå for VM-sangen.

Da TV2-værten Cecilie Beck tirsdag fandt ud af, at DBU's officielle sang til det danske herrelandshold i fodbold har fået titlen 'Hele Danmark op at stå', blev hun mere end en lille smule overrasket.

I december præsenterede TV2 nemlig en fodboldslagsang med en så godt som identisk titel.

Sangen, der hedder 'Danmark op at stå', havde premiere i årskavalkaden 'De Største Øjeblikke', hvor seerne kunne genopleve de vigtigste begivenheder fra 2017.

Cecilie Beck er ikke imponeret over Thomas Helmigs opfindsomhed, når det gælder sangtitler. Foto: TV2
Cecilie Beck er ikke imponeret over Thomas Helmigs opfindsomhed, når det gælder sangtitler. Foto: TV2
 

Den var skrevet af Niels Olsen og blev fremført af Cecilie Beck, der på det sociale medie Instagram kommer med følgende knastørre opfordring:

- Jeg elsker dig Thomas Helmig, men lav lige din egen sangtitel næste gang.

Opsigtsvækkende genbrug
Til Ekstra Bladet uddyber hun sin kommentar om 'tyveriet', som hun tager med godt humør og ophøjet ro, selv om hun fastholder sin umiddelbare undren over det opsigtsvækkende genbrug.

- Det må være en stor cadeau til Niels Olsen, der har skrevet vores sang, at man simpelthen ikke kunne komme op med noget bedre. Vores titel må jo tilsyneladende være århundredets bedste. Den kan ganske enkelt ikke slås. Desuden tænkte jeg, at det jo er godt, at Thomas Helmig går ind for genbrug, siger Cecilie Beck til Ekstra Bladet.

At der nu findes hele to VM-sange med praktisk talt identiske titler, vurderer Beck, måske oven i købet kan være til hendes fordel.

- Nu har vi så to VM-sange, der hedder det samme, hvilket jo må siges at være dejligt overskueligt. Måske kommer det endda mig til gode. Man kan jo forestille sig, at nogle leder efter Thomas Helmigs og så i stedet finder min, siger Cecilie Beck og fortsætter:

- Alt i alt tager jeg det som et kompliment at være med på en sang med en titel, der er så god, at den er nødt til at blive gentaget.

Thomas Helmig har aldrig lagt skjul på, at han er stor fodboldfan. Foto: Mogens Flindt
Thomas Helmig har aldrig lagt skjul på, at han er stor fodboldfan. Foto: Mogens Flindt
 

Banker på
Pudsigt nok lyder de første ord i Cecilie Beck og Niels Olsens VM-sang 'Vi har stået herude og banket på for længe...', hvilket jo kan minde en del om ordlyden i et af Thomas Helmigs største hits 'Det er mig der står herude og banker på'.

Om det er tilfældigt eller bevidst, ved Cecilie Beck dog ikke. Hun henviser til sangskriver Niels Olsen, som det tirsdag ikke var muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra.

Det har ligeledes heller ikke været muligt at få en kommentar fra Thomas Helmig.

Til Ritzau oplyser DBU, at man ikke har haft kendskab til Cecilie Beck og Niels Olsens sang.

En kæmpe ære
Landsholdsspillerne medvirker som kor på Thomas Helmig-slagsangen 'Hele Danmark op at stå', der skal levere det musikalske krydderi, når VM i fodbold fløjtes i gang 14. juni i Rusland.

- Det er en kæmpe ære, for jeg har fulgt landsholdet hele mit liv. Jeg skulle lige finde vinklen, for jeg har ikke skrevet sådan en type sang før. Jeg har forsøgt at skrive om de følelser, fodbold i almindelighed og landsholdet i særdeleshed vækker i os. Samt om, hvad der er forbundet med at have et nationalt samlingspunkt, siger Thomas Helmig om sin aktuelle VM-sang.

Da Danmark senest deltog ved VM i 2010, stod gruppen Nephew for den danske VM-sang. Den havde titlen 'The Danish Way to Rock'.

Ib van Deurs er 53 år og har lagt stemme til 'X Factor' siden starten. Foto: Linda Johansen Kendte DRs største stjerne gennem to årtier: De aner ikke, hvem jeg er

Reanin Johannink sparer ikke på kræfterne, når hun står foran linsen. Foto: PR Kendte Her er hun: Så lækker er Bendtners nye kæreste

Foto: Linda Johansen Kendte Falktoft, komikere og Diamant-dronning: Så meget tjener de danske kendisser