Ulrich Thomsen afslører: Giftede sig af praktiske årsager

Der var intet religiøst over det, da filmaktuelle Ulrich Thomsen sagde ja til sin Cathrine Ekehed

Ulrich Thomsens ægteskab var en 'juridisk krusedulle'. Foto: Jonas Olufson
Ulrich Thomsens ægteskab var en 'juridisk krusedulle'. Foto: Jonas Olufson

Ingen suppe, steg og is eller en horde af gæster til at kaste over brudeparret foran kirken.

Faktisk var det klassiske ægteskabs-setup pillet helt ud, da Ulrich Thomsen for 15 år siden besluttede at gifte sig med sin svenske kæreste, Cathrine Ekehed.

For parret, som har børnene Alvin og Alma sammen, var ægteskabet mest af alt en juridisk krusedulle, selv om kærligheden var og stadig er altoverskyggende.

- Det var ikke noget religiøst eller for at holde en stor fest. Det var meget praktisk, fortæller Ulrich Thomsen og forklarer:

- Vi ejede et hus sammen, så det var nemmest. Vi er ikke religiøse på nogle punkter, så det blev ikke gjort i en kirke med et stort rabalder. Selve ægteskabet hvad det angår, var en praktisk foranstaltning, siger han.

Thomsen filmdebuterede i Ole Bornedals kultgyser Nattevagten i 1994. Siden har den 53-årige odenseaner fået sit internationale gennembrud og hitter over Atlanten som både Bond-skurk og hovedrolleindehaver i successerierne Banshee og The Blacklist.

Nu er den danske verdensstjerne dog vendt tilbage til der, hvor det hele begyndte i Bornedals krimikomedie Dræberne fra Nibe.

Her spiller han håndværkeren Edward, der i en brandert med kammesjukken Ib hyrer en lejemorder for at skille sig af med deres respektive sure, tvære og grådige madammer, der tyranniserer hjemme på matrikelen i den nordjyske flække.

Savner familien
Selv har Ulrich Thomsen ingen problemer med at få ægteskabet til at fungere, selv om han ikke mener, der findes en decideret opskrift på, hvordan det er lykkedes, selv om han ofte er langt væk hjemmefra.

- Vi har ikke gjort noget specielt egentligt. Når jeg arbejder i USA, så er hun hjemme nogle gange og andre gange så kommer hun over til mig. Det er jo sådan, som det er, fortæller han.

Selv om stjerneskuespilleren suser verden rundt og i øjeblikket er i gang med at filme tv-serien Counterparts i Los Angeles, er fru Cathrine Ekehed og parrets to børn altid med ham i ånden.

- Jeg savner ikke Danmark som sådan. Jeg savner min familie, hvis jeg er væk i længere tid ad gangen. Da jeg lavede Banshee, var jeg væk i fem måneder, og så ligger man lidt i stræk i et stykke tid. Der er ingen formel til at få det til at fungere. Man lærer løbende, forklarer den filmaktuelle stjerneskuespiller.

Mest læste i flash!
Hent flere