Unge piger: Vi vil hellere ligne Kim K end tynd model

Cover får lige nu massiv kritik for at have en tynd model med i deres blad. Men unge piger har andre forbilleder end modeller

Den 178 cm høje model, der bruger størrelse 34 og som er afbilledet i magasinet Cover, har vakt vild debat på Facebook og Twitter.

Billedet fra februar-udgaven bliver nu sendt rundt på de sociale medier, og der bliver diskuteret de forbilleder, som branchen sætter op for unge piger i dag.

Danske kendte Derfor er Cover model så tynd

Ekstra Bladet har talt med en flok unge piger fra Frederiksberg Gymnasium, som ser op til noget andet end modellerne i bladene.

- Jeg vil langt hellere ligne Kim Kardashian og Beyonce end modellen i bladet. Man skal have former, lyder det fra den 17-årige Rime Kchikich, der går i 1.g.


Tynde modeller er ikke længere idealet for de unge piger.

Pigerne er ikke så tiltrukkede af den ultratynde krop, som bliver vist frem i modebladende.

Billede af opslaget i Cover. (Orginalfoto af Philip Messmann) Danske kendte Magasin: Billedet skulle ikke have været bragt

- Man må godt være trænet og slank. Men man må også gerne have en god numse, siger 16-årige Signe Baech.

Stifteren af Cover, Malene Malling, var kort efter ude at beklage billedet, efter de kom i vælten.

Billede af opslaget i Cover. (Orginalfoto af Philip Messmann) Danske kendte Tynd model skaber vild debat

- Jeg har lavet magasiner i over ti år, og denne gang har jeg desværre lavet en stor fejl, som jeg gerne vil sige undskyld for. På Cover har vi igennem årene trykt tusindvis af billeder, men denne modeserie, skulle vi ikke have trykt. Det er ikke noget, jeg er glad for eller stolt af. Jeg har selv døtre, og ønsker på ingen måde at bidrage til et sygt kvindeideal, siger Malene Malling til TV 2.

Hør pigerne fortælle om deres kropsidealer i klippet over artiklen!