Ups! Dansk 'flopinstruktør' floppede alligevel ikke

- Det hele er endt godt, siger Nikolaj Arcel, der fik gevaldigt på puklen af anmelderne for sin aktuelle film 'The Dark Tower'

Idris Elba som Revolvermanden i 'The Dark Tower'. Foto: UIP Filmanmeldelser - 17. aug. 2017 - kl. 07:12 Amerikanerne havde ret: Dansk instruktørs film er noget bras

Det var mildt sagt en blandet fornøjelse for den danske filminstruktør Nikolaj Arcel, da hans stort anlagte Stephen King-filmatisering 'The Dark Tower' sidste måned fik en særdeles hård modtagelse af pressen. Blandt andet kaldte Ekstra Bladet filmen noget bras og kvitterede med sølle to stjerner.

Men tiden læger som bekendt alle sår - og når man nu ikke kunne få alle anmeldernes stjerner, luner det gevaldigt, at filmen i skrivende har indtjent 107 millioner dollars på verdensplan, hvilket svarer til 667 millioner gode danske kroner.

Dansk rekord
Faktisk har det overnaturlige eventyrbrag præsteret at skrive sig ind i dansk filmhistorie ved at blive den højst omsættende biograffilm af en dansk instruktør nogensinde.

Dermed stryger den forbi den tidligere topscorer på listen over film af danske instruktører, der var 'Mænd der hader kvinder' af Niels Arden Oplev, som i alt tog 104 millioner dollars på verdensplan. En film som Nikolaj Arcel i øvrigt skrev manuskript til sammen med Rasmus Heisterberg.

Nikolaj Arcel (yderst til højre) er ikke slået ud af de negative anmeldelser. Han fokuserer i stedet på, at hans seneste film sælger masser af billetter. Foto: Benjamin Kürstein
Nikolaj Arcel (yderst til højre) er ikke slået ud af de negative anmeldelser. Han fokuserer i stedet på, at hans seneste film sælger masser af billetter. Foto: Benjamin Kürstein
 

Godt for ego'et
Og lettelsen er da også til at fornemme, da Ekstra Bladet fanger instruktøren på telefonen.

- Det er en vildt dejlig fornemmelse. Det er en sjov rekord at blive den største danske film for en dansk instruktør. Og for mit eget ego, så er det da fedt, at ens film tjener penge. Det er skønt at se, at publikum godt kan lide den, siger Arcel til Ekstra Bladet og tilføjer, at han siden premieren har fået mange søde beskeder og mails fra folk, der er glade for filmen.

Er det vigtigst for karrieren at få gode anmeldelser eller at kunne levere varen i form af billetsalg?

- Det er superfedt, at den allerede næsten har indtjent det dobbelte af sit budget. Især i USA er de sådan set mere eller mindre ligeglade med anmeldelser. De bliver selvfølgelig kede af det, når noget man har brugt mange kræfter på, bliver dårligt anmeldt, men der er samtidig ingen tvivl om, at bundlinjen betyder alt, siger Arcel og tilføjer:

- De store studier laver film for at tjene penge. Det er business, så når en film tjener gode penge, så er alt, som det skal være. Så er det andet (gode anmeldelser, red.) bare en bonus.

Når enden er god
Indtjeningsrekorden markerer for Arcel en tiltrængt afslutning på det foreløbige Hollywood-eventyr.

- Det var jo langt værre, hvis filmen både blev skældt ud, og der ikke var nogen, der går ind og ser den. I sidste ende er det her en rar afslutning på en film, som jeg har brugt mere end halvandet år på at lave. At den i det mindste trækker folk i biografen. På den måde kan jeg nu sige til mig selv, at jeg synes, det hele er endt godt, siger Nikolaj Arcel.

'The Dark Tower' havde dansk premiere den 17. august og kan stadig ses i biograferne.

Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen