Var barn da mor døde: - Har ikke ondt af mig selv

Martin Høgsted håber, der bliver taget bedre hånd om børn, der mister deres forældre i dag

Martin Høgsted med sin svenske kæreste, Johanne. Foto: Anthon Unger/POLFOTO
Martin Høgsted med sin svenske kæreste, Johanne. Foto: Anthon Unger/POLFOTO

Komiker og manuskriptforfatter Martin Høgsted er normalt smil fra øre til øre, men han har bestemt ikke altid haft det let.

Som ganske ung mistede han sin mor til kræft blot et par dage inden, han skulle starte i folkeskole.

- Dengang jeg var barn, var det jo ikke sådan, at man bare fik stillet en pyskolog til rådighed, og det har selvfølgelig præget mig, fortæller han.

43-årige Uffe Holm er rystet over de redigerede skolefotos. Foto: Stine Tidsvilde Danske kendte Komiker tordner: Nu må det fandeme stoppe

Den 37-årige grinebider, der blev landskendt gennem tv-succesen 'Danish Dynamite' med kollegaen Magnus Millang, ønsker ikke medlidenhed, men vil gerne sætte fokus på børn, der mister deres forældre alt for tidligt.

- Det er ikke fordi, jeg sidder og har ondt af mig selv i dag, men det har bare præget mig. Jeg håber bare på, at der bliver taget bedre hånd om børn og unge, der mister deres forældre i dag, siger han.

Martin Høgsted frygter ikke kræft i sin dagligdag, men der er dog én ting, der kan få hypokonderen frem i ham:

- Hvis jeg er stresset, tror jeg, jeg har alt. Det er diabetes 2 og kræft og det hele. Jeg tror, det er helt klassisk dansk, at man går og tror, man er syg.

Melvins gamle børnehavebillede blev ikke helt så vellykket som ønsket. Ekstra Bladet har sløret alle andre end Melvin på billedet. Privatfoto Danske kendte Folk brækker sig af grin: Kan du se hvorfor?