Vidne i retten: Realitystjerne snød psykisk syg mand

Retssagen mod realitystjernen Nadia Shila, der er anklaget for omfattende svindel- og bedrageri, er begyndt ved Retten i Næstved

Ifølge et vidne i retten 'malkede' realitystjernen en psykisk syg mand for penge. Foto: Jacob Heinel Jensen
Ifølge et vidne i retten 'malkede' realitystjernen en psykisk syg mand for penge. Foto: Jacob Heinel Jensen

Sagen mod realitystjernen Nadia Shila og hendes 47-årig mor begyndte onsdag, hvor anklageren havde indkaldt tre vidner til at belyse de svindel og bedrageri forhold, som de to kvinder er anklaget for.

Den omfattende svindel- og bedragerisag mod realitystjernen Nadia Shila kan nu også føres mod hendes mor. Foto: Jacob Heinel Jensen Danske kendte Dansk reality-stjerne tiltalt for svindel: Moderen skal også for retten

Ifølge Realityportalen, som var tilstede ved retten, startede anklageren med at gennemgå de i alt 21 forhold, som Nadia Shila har erkendt.

Nogle af forholdene omhandlede også den 47-årig mor, men ifølge forsvarsadvokaten har moderen ikke erkendt forholdene.

Anklage: Snød psykisk syg mand
Nogle af forholdene involverede en mand kaldet FJ, der ifølge anklageren har fået sit Nem-ID misbrugt af Nadia Shila.

Nadia Shila havde ifølge anklageren brugt mandens informationer til at svindle for i alt 178.679 kroner. Disse forhold har Nadia Shila ikke erkendt.

Nadia Shila Petersen er tiltalt for en lang stribe bedragerier. Foto: Jacob Heinel Jensen 112 Dansk realitystjerne tiltalt: Indrømmer disse svindelnumre

Manden lider af paranoid skizofreni og var ikke selv tilstede ved dagens retsmøde, fordi hans personlige forhold gjorde det umuligt for ham at deltage. Det havde anklageren en overlæges erklæring på med i retten.

I stedet var en sygeplejerske tilstede, som har arbejdet med manden de sidste seks år.

Hun fik efter rettens afgørelse lov til at vidne om det, hun havde oplevet, mens manden havde kendt Nadia Shila.

Fortalte hun var i nød
følge sygeplejerskens udsagn skulle den psykisk syge mand have givet Nadia Shila penge, fordi hun fortalte ham, at hun havde brug for hjælp.

Det udviklede sig og snart ville Nadia Shila have flere penge fra manden.

Hun bad om hans personlige oplysninger, men i starten nægtede han. Han endte dog med at udlevere oplysningerne, fordi han følte sig presset.

Ifølge Realityportalen var det ikke sygeplejerskens opfattelse, at der var foregået noget romantisk mellem manden og Nadia Shila, han havde virket som om, at han ville hjælpe en kvinde i nød.

Hun forklarede i retten, at hun dog var helt sikker på, at Nadia Shila udnyttede manden.

IP-adresse matchede Nadia Shila
Ud over sygeplejersken vidnede en politimand, der var sat på sagen, også ved onsdagens retsmøde.

Han kunne fortælle, at en IP-adresse, der tilhører Nadia Shila, blev brugt til at logge på netbank med den psykisk syge mands informationer.

Betjenten forklarede, at han havde skrevet mails med Nadia Shila i forbindelse med sagen.

Her forklarede Nadia Shila, at manden skulle have bedt hende tage en masse lån og købe varer, og at det var derfor, han havde udleveret sit Nem-ID til hende.

Der er afsat fire dage til retssagen. Retssagen genoptages igen mandag.

Nadia Shila Petersen er tiltalt for en lang stribe bedragerier. Foto: Jacob Heinel Jensen 112 Hvis realitydeltager får fængselsstraf: Forsvarer vil gå efter særlig afsoning