'Vild med dans'-stjerne afslører: Jeg var alkoholiker

I et stort interview åbner den populære vært Sarah Grünewald op og fortæller om en svær periode i sit liv, hvor hun havde et stort alkoholmisbrug

Sarah Grünewald fortæller om livet som mor.

Se også: Dansk skuespiller i vild forvandling: Kiloene rasler af

Se også: 'Vild med dans'-værtinde scorer nyt job

Den folkekære 'Vild med dans' vært Sarah Grünewald er som model, tv-vært og skuespiller mest kendt for at være omgivet af glitter, glamour og lange, smukke kjoler.

Men livet har ikke altid været lige nemt for den smukke værtinde.

I et stort interview med Eurowoman, fortæller hun, hvordan hun i en lang periode havde et alkoholmisbrug og drak alt for meget.

Se også: Grünewald afslører sin fortid: Jeg var kriminel

Det var især mødet med ægtemanden Rasmus Backhaus, som hun i dag har sønnen Luis med, der fik Sarah Grünewald til at indse, at hun havde et problem.

- Jeg begyndte at kigge indad og fik lyst til at arbejde på at blive den bedste udgave af mig selv af kærlighed til og respekt for Ras. Jeg havde et kæmpe behov for at få ryddet op i nogle ting i min barndom og ungdom. En bagage jeg forsøgte at flygte fra ved at tage på heftige byture. Jeg drak for meget, og jeg drak ikke som andre mennesker. Jeg havde ingen stopklods, fortæller hun til magasinet.

Sarah Grünewald har de seneste år været vært på 'Vild med dans' på TV 2 sammen med Claus Elming. Foto: Mogens Flindt
Sarah Grünewald har de seneste år været vært på 'Vild med dans' på TV 2 sammen med Claus Elming. Foto: Mogens Flindt
 

Gik i behandling
Sarah Grünewald havde kendt Rasmus i et års tid, da hun besluttede sig for, at hun var nødt til at gå i behandling for sit alkoholdforbrug. Hun drak ikke hver dag, men i weekenderne og til festlige lejligheder fik den fuld hammer.

- Et typisk tegn for alkoholikere er, at de prissætter alkoholen som det højeste. En alkoholiker vil til hver en tid vælge en flaske sprut frem for sin familie. Når du begynder at prioritere, at du vil videre i byen, efter du har spist en romantisk middag, fordi du har brug for at komme ud og dulme, så ved du, at du har et problem. Jeg vidste, at jeg ville vælge de 10 shots på bardisken frem for at tage med Ras hjem. Sådan skulle det ikke være. For de 10 shots var sygdommen, fortæller den 33-årige værtinde.

Se også: Grünewald udsat for røverisk overfald i Indien som ung

Ifølge Sarah Grünewald gik hun ikke i behandling for helt at lægge alkohol på hylden, men hun gjorde det for at lære at finde en stopklods. Derfor drikker hun i dag også stadig alkohol og går i byen, men med måde.

- Nu ved jeg, hvornår jeg ikke skal tage i byen, og hvornår jeg skal passe på mig selv. Jeg kan godt ende på en bar til klokken fire om morgenen. Men jeg ved, hvorfor jeg er der. Det skal ikke være på pga. alkoholen. Jeg har familiemedlemmer rigtig tæt på, som altid har drukket rigtig meget for at dulme modstand og smerter, og som stadig gør det. Det ligger nærmest i blodet, så jeg skal passe rigtig meget på resten af livet, siger hun.

Sarah Grünewald danner par med dj'en og skribenten Rasmus Bakhaus. Foto: Sisse Stroyer
Sarah Grünewald danner par med dj'en og skribenten Rasmus Bakhaus. Foto: Sisse Stroyer
 

Var i hårdt miljø
Sarah Grünewald har tidligere afsløret, at hun som ung hang ud i de rå miljøer, hvor alkohol, kriminalitet og stoffer var en fast del af hverdagen.

Ifølge 'Vild med dans'-værtinden var hendes færden i de hårde kredse en desperat måde at forsøge at få sin fars opmærksomhed på.

- Jeg har altid godt vidst, hvad der var rigtigt og forkert. Jeg var ikke så grænseløs, som jeg gav udtryk for, for jeg havde en mor og far, jeg elskede højt. Jeg ville bare gerne have den der fuck-det-hele-attitude. Men det var også et råb om hjælp, har Sarah Grünewald tidligere fortalt til ALT for damerne.

Se også: 'Vild med dans'-værtinde scorer nyt job

Alligevel vil hun ikke hævde, at det udelukkende er hendes fars skyld, at hun udviklede et alkoholproblem.

- Jeg vil ikke sige, at det er min fars skyld, at jeg var kriminel og drak meget, men jeg har haft et ønske om at blive set. Jeg tror, når børn ikke bliver set, tyer de til ekstremerne. Jeg har mærket min fars kærlighed i hans grovhed. Når han skældte mig ud eller syntes, mine valg i livet var mærkelige, måtte jeg tænke mig til, at han ville mig det bedste, fortalte hun til ALT for damerne.

I dag har Sarah Grünewald det meget bedre, og hun er slet ikke i tvivl om, at hendes alkoholmisbrug er fortid. Nu har hun nemlig sin søn Luis på halvandet år, som hun skal tage sig af, og han har ifølge værtinden førsteprioritet.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Sarah Grünewald, men hun har ikke haft lyst til at udtale sig.

1 af 2 Den smukke værtinde kæmpede i lang tid med et overforbrug af alkohol. Foto: Mogens Flindt
2 af 2 Den smukke værtinde kæmpede i lang tid med et overforbrug af alkohol. Foto: Mogens Flindt