Von Trier-forfatteren: Han er ikke et geni

Barske sager om Lars von Triers dobbeltliv i ny roman, der har fået filminstruktøren til at erkende utroskab over for Bente, som han nu skal skilles fra

Jenle Hallunds nye bog har for alvor skabt fornyet opmærksomhed på Lars von Triers skilsmisse (Foto: People's Press)
Jenle Hallunds nye bog har for alvor skabt fornyet opmærksomhed på Lars von Triers skilsmisse (Foto: People's Press)

Lars von Trier valgte fredag eftermiddag at bryde sin tavshed vedrørende sin forestående skilsmisse fra sin kone gennem 20 år, Bente.

Det gjorde Danmarks internationalt anerkendte filminstruktør på grund af bogen ’Mænd der bærer min kiste’.

Bogens forfatter, Jenle Hallund, beskriver i femte kapitel om en mand kaldet ’Geniet’ og Lars von Trier erkender nu, at han er ’Geniet’, som i bogen har et seksuelt forhold gennem tre år med bogens kvindelige hovedperson.

Se også: Lars von Trier undskylder utroskab

I ’Mænd der bærer min kiste’ går Jenle Hallund meget tæt på sit forhold til Geniet – Lars von Trier – og ikke mindst i filminstruktørens splittelse mellem på den ene side at have sin kone, som han elsker og respekterer, og på den anden side have et længerevarende seksuelt forhold til en anden kvinde.

’Det er dig, der afviser kærligheden’, siger han til mig, da jeg gentagne gange og uden held forsøger at afslutte vores hemmelige liv efter tre år. ’Det er dig, der ikke tør elske’, siger han, mens jeg vrider mig for at slippe ud af det komplicerede edderkoppespind af bedrag, vi navigerer i for at beskytte hans ægteskab, skriver Jenle Hallund om forholdet til Lars von Trier.

Se også: Aalen: Lars må have en god grund

Kapitlet om Lars von Trier fortæller flere steder om situationer, hvor filminstruktøren og hans elskerinde kredser om en skilsmisse mellem Lars og Bente. Hallund vil på den ene side have sin elsker, på den anden side foragter hun ham for ikke at være ærlig over for sin kone.

’Hver dag, hvert sekund siden du mødte mig, har du stjålet hendes liv og hendes virkelighed med dine løgne. Det er din egen bekvemmelighed du prøver på at sikre nu. Dine løgne gør dig dum, geni’ lyder det om Lars von Trier, der angiveligt sendte Hallund ’kærlighedssange, som han købte på iTunes, mens han sad til familiemiddage i sit dejlige hjem med sin telefon liggende på skødet’.

Det barske kapitel om Lars von Trier afslutter forfatteren med følgende linje:

Og kvinden (Jenle Hallund, red.) tog fejl. Han (von Trier, red.) var ikke et geni. Han er ikke et geni. Han er alt for bange.