'X Factor'-stjerne taler ud: Jeg har aldrig haft sex

Sigmund Trondheim er aktuel i en ny dokumentarserie, hvor han fortæller ærligt om sin seksualitet

Sigmund Trondheim fortæller åbent om sine hårde kampe i ny dokumentar på DR3 Foto: Mogens Flindt
Sigmund Trondheim fortæller åbent om sine hårde kampe i ny dokumentar på DR3 Foto: Mogens Flindt

Sigmund Trondheim blev kendt over hele det danske land, da han deltog i sidste sæson af 'X Factor' med hele Danmarks rockmama, Sanne Salomonsen, som mentor.

Her blev han især kendt for sine skarpe dansetrin, sin flamboyante personlighed og sin ærlighed omkring det at være homoseksuel.

Men i en ny dokumentarserie på DR3, der har fået navnet 'Kommer Sigmund i helvede?', kan danskerne komme endnu tættere på den 23-årige Sigmund. Her fortæller han ærligt om at komme fra en kristen familie i en lille by i Jylland og sin seksualitet, som ifølge Sigmund Trondheim har skabt mange problemer for ham igennem livet.

- Vi snakkede aldrig om, at jeg var homoseksuel derhjemme. Til den dag i dag, er jeg stadig bange for, om jeg havner i helvede. Jeg har jo prøvet at tage den op med mine forældre. Hvorfor talte vi ikke om det tidligere? Hvorfor lagde vi ikke svesken på disken, lyder det indledende fra Sigmund Trondheim i dokumentarserien.

Se også: X Factor-favoritter hånet: Pludselig gav det hele mening

Her fortæller han også, at han, lige siden han var helt lille, har vidst, at han var anderledes.

- Der har været nogle ting i min barndom, som jeg har tumlet med. Jeg har aldrig spillet fodbold, jeg har aldrig spillet computerspil. Jeg har altid danset og været totalt feminin. Men det var aldrig noget, vi talte om eller forholdte os til. Jeg var bare Sigmund. Nok er det svært og kompliceret at være homoseksuel i søde, lille Jylland, men hvis du så også er opvokset i en kristen familie, så kan du gå hen og føle dig rigtig, rigtig anderledes og føle, at du lever et syndigt liv. Et liv med skam, fortæller Sigmund Trondheim.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sigmund Trondheim og Sanne Salomonsen udviklede et tæt venskab under 'X Factor'. Foto: Mogens Flindt
Sigmund Trondheim og Sanne Salomonsen udviklede et tæt venskab under 'X Factor'. Foto: Mogens Flindt

Har aldrig haft sex
I dokumentarserien følger man Sigmund Trondheim, når han flytter til København i sin egen lejlighed, og når han deltager i sin første Pride Parade. I dokumentaren åbner 'X Factor'-stjernen også op for et - ifølge ham - meget tabubelagt emne. Han har nemlig aldrig haft sex, men det vil han gerne lave om på.

- Hele min barndom har jeg følt, at jeg var forkert, uden at snakke om det eller få det at vide fra andre, så var der bare noget i luften, der sagde, at jeg skulle lægge skjul på de følelser eller tanker, jeg havde. Jeg har jo faktisk aldrig kysset med nogen. Jeg har aldrig haft sex med en anden person. For jeg skammer mig, lyder det fra 23-årige Sigmund Trondheim.

Ífølge Sigmund Trondheim er han klar til at finde kærligheden. Først er han dog nødt til at konfrontere sine forældre med det faktum, at de aldrig har talt om hans seksualitet i hans barndom. Netop det øjeblik ser man også i dokumentaren.

Se også: 'X Factor'-stjerne truet med tæsk i radioprogram

- Jeg har savnet, at I havde sagt: 'Vi elsker dig uanset hvad, om du går i drenge- eller pigetøj. Jeg har været isoleret hele mit liv og har haft angst for sex. Det har jeg, fordi I ikke har sagt, at I elskede mig, på trods af at jeg er homoseksuel, siger han til sine forældre.

- For os har det været tavs viden. Vi har altid godt vidst, at du var anderledes. Ikke om du var homoseksuel eller ej. Jeg synes ikke, det var vigtigt. For du er min dreng, lyder det fra Sigmund Trondheims mor, Lene.

Sigmund giver den gas med 'Bad Liar' af Selena Gomez under 'X Factor'. Foto: Martin Sylvest
Sigmund giver den gas med 'Bad Liar' af Selena Gomez under 'X Factor'. Foto: Martin Sylvest
 

Glad for at være med
Til Ekstra Bladet fortæller 'X Factor'-deltageren, at det har været en stor glæde for ham at være med i dokumentaren.

- Jeg var meget solgt, da jeg fandt ud af, at DR3 havde en idé om, at dokumentaren skulle handle om mit kærlighedsliv, som ikke altid har været lige nemt for mig. Det har jo været meget svært for mig at vokse op og være homoseksuel, fordi jeg har nogle religiøse forældre, men ikke selv er troende, siger han og fortsætter:

- Jeg synes, at handlingen i dokumentaren er vigtig, og jeg vil gerne være med til at fortælle min historie, så andre, der måske står i en lignende situation, kan relatere til det og måske blive hjulpet af det, siger han til Ekstra Bladet.

Se også: 'X Factor'-stjerne bliver radiovært: Sådan fik han job på P3

Ifølge Sigmund Trondheim har det dog også været noget af en mundfuld at stå frem med så personligt et emne på tv.

- Det har været meget grænseoverskridende, men jeg har også lært rigtig meget, og det har været en lettelse at få sagt alle de her ting og fået talt med mine forældre om det. Der er virkelig en sten, der er faldet fra mit hjerte, siger Sigmund Trondheim.

- Det er, som om mine forældre og jeg er blevet tættere af være med i det her program, og det er dejligt, at jeg nu ved, at de er stolte af mig uanset hvad, lyder det videre.

Sigmund skal nu tale i stedet for at synge ind i en mikrofon. Foto: Mogens Flindt Danske kendte - 25. jun. 2018 - kl. 18:52 'X Factor'-deltager scorer job i bedste sendetid

I programmet følger man også Sigmund Trondheim, når han tager på sin første date. Daten har dog ikke ledt til en kæreste - endnu.

- Jeg vil jo rigtig gerne have en kæreste, og det at være med i den her dokumentar har gjort, at jeg er kommet meget mere ud i miljøet og har fået flere homoseksuelle venner og har været på flere dates. Jeg er mere fri, og jeg gør, hvad jeg har lyst til. Der er selvfølgelig stadig lang vej endnu, men det er virkelig et skridt i den rigtige retning, for jeg har altid været bagud med kærligheden, siger han.

- Men jeg har haft mit første kys nu, siger han med et stort smil.

Selvom dokumentarserien endnu ikke er sendt på tv, har Sigmund Trondheim allerede modtaget mange positive henvendelser fra folk, der har set programmet på DRTV.

- Det vælter simpelthen ind med søde beskeder fra folk, og mange siger, at de kan relatere sig til de ting, jeg går igennem. Det gør mig så glad. For det er mit mål med at være med. Ingen er perfekte, og det er okay. Men det er vigtigt, at vi ved, at ingen er alene.

Du kan se 'Kommer Sigmund i helvede?' allerede nu på DRTV eller på DR3 mandag aften klokken 22.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere