Yahya Hassan afbrød journalist: Nu undskylder han - på en måde

Tidligere på dagen afbrød den kontroversielle digter en liveudsending i forbindelse med Royal Run

Yahya Hassan har tidligere afbrudt en TV2-udsendelse. Her ses han overfuse en TV2 Østjylland-vært under en studieoptagelse i 2015 (Video: TV2 Østjylland)

Digteren Yahya Hassan var hverken begejstret for kronprins Frederik eller TV2-journalisten Kristian Holt, da han stødte på sidstnævnte tidligere på dagen.

Her var Holt i gang med at sende live fra målområdet ved Frederiks Allé i Aarhus i forbindelse med Royal Run, men han blev afbrudt, da den 23-årige Hassan kom ind i billedet.

- Hvad sker der chef? Velkommen til Aarhus. Det er min by, det her. Det er ikke kronprinsens, sagde han.

- Det er Yahya Hassan, der er i byen, det kan jeg godt love dig, tilføjede han og mente derefter, at TV2-reporteren ikke viste digteren den fornødne respekt.

- Jeg har altid vist dig respekt, men hvis du ikke viser mig respekt, så får du sgu heller ikke nogen respekt tilbage, sagde digteren.

Siden ser det dog ud til, at Yahya Hassan er faldet lidt ned. I hvert fald kommer han med en form for undskyldning på sin offentlige Facebook-side.

'Kære Kristian Holt. Jeg undskylder ulejligheden i dag, i forbindelse med Royal Run. Men det var altså en bytter du sikkert havde set komme,' skriver han.

Yahya Hassan afbrød TV2-reporter ved Royal Run. Foto: Ernst Van Norde Danske kendte Yahya Hassan afbryder live-interview under Royal Run

Tidligere på dagen forklarede vagtchef ved Østjyllands Politi Peter Hunniche til TV 2, at de var opmærksomme på den kontroversielle digters tilstedeværelse ved Royal Run.

- Vi er klar over, at Yahya Hassan er til stede i målområdet ved Royal Run i Århus, og vi har taget vores sikkerhedsforanstaltninger. Vi ved, at han kan finde på at lave en scene, som vi netop har set på tv, men vi har folk klar til at tage sig af sagen, siger vagtchefen til TV 2.

Dronning Margrethe viste sig på balkonen og vinkede til sin søn og de mange løbere i København. Foto: Jonas Olufson Danske kongelige Overraskede turister: - Er det virkelig den kongelige familie?