Zobel taler ud: Ramt af tilbagefald efter spritdom

Jetsetteren kunne ikke holde sig fra flasken efter sin dom sidste år. I dag har hun et afklaret forhold til alkohol

Henriette Zobel har været alkoholiker i to årtier. Foto: Ole Steen
Henriette Zobel har været alkoholiker i to årtier. Foto: Ole Steen

Sidste forår eksploderede en bombe under Henriette Zobel.

En bombe, som hun selv placerede året forinden, hvor hun kørte galt i sin Suzuki Swift på Gothersgade i København med en promille på 2,26 og påvirket af det beroligende middel octopax.

Henriette Zobel blev dømt for spirituskørsel i dag. Foto: ANTHON UNGER Danske kendte Efter spritdom: Her er Henriette Zobels første ord

Ulykken endte i en retssag, og den i dag 53-årige Zobel blev idømt 20 dages betinget fængsel, tre års frakendelse af kørekortet, samt et krav om at hun skulle gå i behandling.

Zobel modtog dommen og fortalte samtidig, at hun efter færdselsudheldet var i behandling, og at hun har været alkoholiker i 20 år.

- Jeg er alkoholiker. Behandlingen er gået rigtigt godt, og jeg går også til AA (anonyme alkoholikere. red.), sagde hun i retten.

- Det er meget sårbart, men jeg har på samme tid behov for at vise jer, at jeg ved, jeg ikke kan tåle alkohol, tilføjede Henriette Zobel.

 Ekstra Bladet var til stede, da dommen faldt - se udsendelsen fra den gang her

Faldt i igen
Torsdag kom det imidlertid frem i et interview i 'Go Morgen Danmark', at hun faldt i igen, kort efter dommen blev afsagt.

- Jeg har gjort nogle rigtig dumme ting, når jeg har været påvirket, sagde hun og fortsatte:

- Arbejdsmæssigt var det værste nok, da jeg skulle undervise en hel weekend. Jeg havde en i april, inden dommen faldt, som gik fuldstændig fantastisk, og så havde jeg en i maj efter dommen, og det med at være i retten, pressedækningen, at få så mange tæsk gjorde, at jeg begyndte begyndte at drikke igen lige efter.

Henriette Zobel. Foto: All Over Kendte Zobel er ikke alene: Her er de kendtes pinlige branderter

- Og den weekend, jeg havde der, var jeg så beruset, at jeg ikke engang kunne stille op, tilføjede Henriette Zobel.

Henriette Zobel var gift med Peter Zobel ad to omgange. Peter Zobel døde i 2017. Foto: Thomas Sjørup
Henriette Zobel var gift med Peter Zobel ad to omgange. Peter Zobel døde i 2017. Foto: Thomas Sjørup

Bryder tabuet
Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få et interview med Henriette Zobel, der ikke har svaret på avisens opkald og sms.

Hun fortalte dog yderligere i 'Go' Morgen Danmark', at hun grundet alkohol har været døden nær, og at hun har modtaget psykologhjælp for at overkomme sit misbrug.

Zobelfamilien. Fotomanipulation Kendte Zobel-familiens vilde liv: Magt, sex og skandaler

Nu har hun det, som hun i dag kaldte 'et afklaret forhold' til alkohol.

- Nu føler jeg mig klar, og jeg føler mig afklaret. Jeg har lagt skylden og skammen bag mig, og jeg er klar til at gå ud og gøre en forskel, for jeg ved, at der er så mange derude, der lider og faktisk dør af det, hvis ikke de får behandling, siger Henriette Zobel