Eksperter: Alexandra brugte snedigt trick

Det var næppe et tilfælde, at nyheden om grevinde Alexandras skilsmisse breakede lige i går lidt efter klokken 16, vurderer flere kommunikationseksperter

Dagen efter nyheden om skilsmissen fulgte grevinden prins Felix i skole. (Video: Jonas Olufson)

Klokken 16.08 i går breakede Ritzau nyheden om, at grevinde Alexandra skulle skilles fra sin mand igennem otte år, Martin Jørgensen.

Og det var næppe en tilfældighed, vurderer flere kommunikationseksperter over for Ekstra Bladet.

Mens historierne om flygtningestrømmen til Danmark buldrede løs, Don Ø minutter forinden havde fået sin fængselsdom, og deadlinen for ugebladene var overskredet, var tidspunktet således perfekt til at breake historien.

- Det tror jeg klart er bevidst. Det har de håndteret fint og professionelt, siger Frederik Preisler, der er partner i kommunikationsfirmaet Mensch.

Lars Volle, der er direktør for medier og marked hos kommunikationsbureauet Lead, vurderer også, at der er stor sandsynlighed for, at timingen var meget bevidst.

Grevinde Alexandra mødte verden med oprejst pande. (Foto: Jonas Olufson) Danske kendte - 9. sep. 2015 - kl. 10:24 Gæv Alexandra fulgte selv søn i skole

- Generelt vil man gerne selv styre, hvornår en historie kommer ud. Og når det buldrer løs med Don Ø og flygtningestrøm, så kunne det da godt tyde på, at det er bevidst fra deres side, siger Lars Volle.

Kommunikationsekspert Henrik Byager er enig i vurderingen.

- De ved godt, at der vil være stor interesse, spekulationer og forskellige vinkler i medierne, fordi de er et prominent par, så man kan da sagtens forestille sig, at de har timet det sådan, for at få så meget ekstra tid som muligt, siger Henrik Byager.

Se også: Parterapeut: Alexandras forklaring er menneskelig

Leger kispus
At man lige snyder de klassiske ugeblad med nyheden er dog et gammelt trick.

- Det sker tit, at man leger kispus med ugebladene på den måde. Det har flere kendisser og Kongehuset gjort. Det er nok ikke for at genere dem, men fordi man prøver at tage luften ud af ballonen. Det er trick nummer 1, hvornår man breaker i medierne, siger Frederik Preisler.

Men også onlinemedier bliver nødt til at prioritere, når en historie breakes, mens andre store historier er kørende.

- Online medier rammes også. Den måde man opererer på, hvis man gør det på det rigtige tidspunkt, så kan man tage energien ud af historierne. Specielt onlinemedier der lever af minut til minut-historier, siger Frederik Preisler.

Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen går fra hinanden efter otte års ægteskab. (Foto: Jonas Olufson) Kongelige - 8. sep. 2015 - kl. 17:54 Grevinde Alexandra: Derfor skal vi skilles

Se også: Alexandras skilsmisse: 'Et stort tab for prinserne'

Kan ikke begrave den
Men alt andet lige vil sådan en kulørt historie altid få masser af eksponering, mener Henrik Byager.

- Det er ikke noget, der stopper historien, for man kan ikke begrave den, selvom man lancerer den, hvor færre lægger mærke til den. Det kan man ikke med den her historie. Man kan måske drille ugebladene, men jeg tør godt vædde på, at de skriver om det i næste uge. I øvrigt buldrer den form for journalistik på nettet og de sociale medier, siger han og fortsætter:

- Du kan ikke længere begrave historier eller skjule dem, men du kan vinde en lille smule tid, hvis du timer det ordentligt. Måske har de vundet lidt, men det buldrer jo stadig løs, må man sige.

Se også: Alexandra skal skilles: Martin får ikke en rød reje

Virksomheder bruger tricket
Tricket bliver dog mest brugt af virksomheder og politikere.

- Jeg er sikker på, at når virksomheder kommer med regnskaber, som er blodrøde, så er der flere, der timer offentliggørelsen. Eksempelvis, hvis man ved, at der bliver udskrevet valg eller noget lignende, siger Lars Volle.

Også det faktum at man udsender en pressemeddelelse er et vigtigt kneb.

- Når man selv skyder noget ud, så er den ikke lige så sjov at grave frem for journalisterne. Men man kan ikke undgå historierne, det handler mere om at minimere læsere, siger Lars Volle.

1 af 2 Prins Felix sammen med Alexandra dagen derpå. (Foto: Jonas Olufson)
2 af 2 Nyheden om skilsmissen kom lige efter, at Don Ø havde fået sin fængselsdom. (Polfoto)
98 kommentarer
Vis kommentarer