Action: Fuld Skrue

’Fast & Furious 7’ er både bøvet og charmerende på én gang

Se den officielle trailer til filmen her.

 

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Allerførst en tilståelse: Biler siger mig stort set ikke en dyt. Jeg kan ikke kende forskel på en Maserati og en Porsche, og jeg kan knap nok stave til Lamborghini. Alligevel er jeg glad for ’Fast & Furious’-filmene.

Nej, det giver ikke mening. ’Fast & Furious’-serien er bøvet ramasjang, der excellerer i turbodrevne køretøjer, piger iført så lidt som muligt og en bande med muskelmænd, der stjæler biler og udtrykker sig med platte klichéer og tumpede ordspil. Hvordan i alverden kan nogle homo sapiens holde ud at være i stue med de her drengerøvsfilm?

Et ord: charme. Ja, faktisk to ord mere: Urokkelig underholdning. Det er de kvaliteter, som gør, at ’Furious’-sagaen nu er nået til syvende afsnit, og at alt tyder på, at dette sågar bliver seriens største billetsællert.

Død i bilulykke
’Fast & Furious 7’ er ikke så vellykket som forgængeren, der var mere opfindsom end
 normalt. Men mindre kan gøre det, og især første del af 7’eren er en fornøjelse. Højdepunktet er en regulær rutsjebane-sekvens med flyvende faldskærmsbiler og Paul Walker, der dingler ud over en bjergside.

Walker døde faktisk i en bilulykke under optagelserne, og denne film ender som et svulmende følsomt farvel til manden. Det er temmelig corny, men samtidig forfriskende dybfølt. I en æra fyldt med ironi, er det sgu egentlig befriende, at ’Fast & Furious 7’ giver fuld skrue på følelserne.

Plat? Absolut. Men sådan er det med popcornssnaskede fjollefilm. Og det her er en af de bedre.

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere