Anmeldelse: Animeret Rihanna

Animationsfilmen 'Hjem' føles til tider som en lang reklame for Rihannas nye ep

Rumvæsenet Oh og pigen Tip rejser Jorden rundt i Dreamworks’ animationsfilm ’Hjem’, der er sovset ind i Rihanna-musik fra start til slut. (Foto: SF-Film)
Rumvæsenet Oh og pigen Tip rejser Jorden rundt i Dreamworks’ animationsfilm ’Hjem’, der er sovset ind i Rihanna-musik fra start til slut. (Foto: SF-Film)

 
Hjem. Instr.: Tim Johnson. Premiere d. 26. marts 2015 i 80 biografer

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

I den amerikanske version af  ’Hjem’ ('Home') er det r’n’b-sangerinden og smuksakken Rihanna, der lægger stemme til den ene af de to hovedpersoner i eventyret om det nuttede rumvæsen Ohs ankomst til Moder Jord. 

Se også: Rihanna vandt slag om t-shirt

Oh og hans race Bøverne bliver i universet forfulgt af de onde Gorker og søger for en stund flugt hos menneskeheden.  Pigen Tip (på dansk med stemme af Sasia Mølgaard) har under Bøvernes ufarlige invasion mistet forbindelsen til sin mor. Det meste af filmen handler faktisk om Tip og Ohs søgen efter hende. 

Se også: Anmeldelse: Big Hero 6 og de søde superhelte

’Hjem’ har bestemt sine muntre øjeblikke, hvor både unge og gamle vil slå en latter op, men historien kører også i tomgang flere steder. En vis portion af fortællingen foregår i en flyvende bil med Tip og Oh, som desværre virker langtrukkent og som et billigt påskud for at få fyret nogle af de otte nye Rihanna-sange af, som netop er udgivet op til filmpremieren.

Naturligvis leverer mastodonten Dreamworks en fejende flot animation i alle scener, men det ændrer dog ikke ved, at fortællingen om ’datter-finder-mor’ er noget triviel og rodet - og ’Hjem’ føles i det hele taget en kende overdoseret med Rihannas musikalske ballader i alt for mange sekvenser.

Hjem. Instr.: Tim Johnson. Danske stemmer: Sasia Mølgaard, Casper Phillipson, Cecilie Stenspil, Allan Hyde m.fl.  94 min. Premiere d. 26. marts 2015 i 80 biografer

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere