Anmeldelse: Bundskraber fra Pixar

'Den gode dinosaur' opleves desværre som en vitaminfattig samlebåndsproduktion

Se traileren til 'Den gode dinosaur'

Den gode dinosaur. Instr.: Peter Sohn. Premiere d. 7. januar 2016

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Når Pixar er afsenderen på en animationsfilm er det normalt et kvalitetsstempel i sig selv, men at selv genier kan have dårlige dage så vi i sin tid med 'Biler', som dog bliver underbudt af 'Den gode dinosaur', der er deres dårligste film hidtil.

Selve animationen fejler selvfølgelig intet – især landskaberne er flotte – uden dog at være decideret spektakulær, til gengæld er historien et tynd og forudsigeligt opkog af 'Ice Age', 'Croods' og 'Den lange rejse'.

En sultent dinosaur på jagt efter mennesker. En dramatisk scene fra Jurassic World. (Foto: Universal Pictures) Filmnyheder - 15. jun. 2015 - kl. 11:40 Øglefilm tjente 3,3 milliarder på en weekend
Søgt historie
Historien tager udgangspunkt i den spekulative forestilling, at jorden dengang ikke blev ramt af en meteor og dinosaurerne dermed kan eksistere sideløbende med de første menneskelignende væsener.

Vi møder en apatosaurus-famile, der har slået sig ned som bønder – om det er et udslag af evolution eller blot søgt historiefortælling fremgår ikke. Den yngste søn Arlo er en forskræmt lille sag (så lille som en dinosaur nu kan være), der gemmer sig bag sin tålmodige far.

Katastrofen
Men en dag indtræffer katastrofen, og Arlo er på egen hånd nødt til at begive sig ud på en farefuld færd, hvor han undervejs får følgeskab af et ur-mennskebarn, der på mange måder er mere dyrisk end Arlo er. Men mon ikke det umage makkerpar klarer skærene og finder hjem til gården (og sig selv) i tide?

'Den gode dinosaur' har desværre ingen originale tilgange til den basalt klassiske dannelseshistorie ej heller nogen uforglemmelige karakterer eller scener der bliver siddende på nethinden.

Det ligner faktisk en af de vitaminfattige samlebåndsproduktioner, som Pixar i sin tid var en reaktion på. Øv.

Den gode dinosaur. Instr.: Peter Sohn. 100 min. Premiere d. 7. januar 2016

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere