Anmeldelse: F for fornøjelse

Holdet bag 'Walter & Trofast' har lavet en munter sag med filmen 'F for får'

'F som får' – lammet af latter. (Foto: SF Film)
'F som får' – lammet af latter. (Foto: SF Film)

 
‘F for får - filmen’. Instr.: Mark Burton og Richard Starzak. Premiere d. 26. marts 2015

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Lad os bare slå én ting fast med det samme: Noget af det bedste børne-tv, der er produceret i nyere tid, er den britiske ’F for får’-serie. En sprælsk, fantasifuld og drøncharmerende animationsserie om livet på en lille gård med en fåreflok, fårehund og bondemand i de herlige hovedroller.

Se også: Anmeldelse: En fed film for hele familien

Efter at have triumferet i kukkassen er tiden nu kommet til at indtage det hvide lærred, og resultatet er en fornøjelse. ’F for får – filmen’ ligger i naturlig forlængelse af serien, og denne gang må fårene med Frode i spidsen drage til byen for at få reddet bondemanden ud af diverse genvordigheder.

Se også: Anmeldelse: Lille mis på speed

Springet fra små tv-episoder til halvanden times spillefilmsformat er aldrig nemt, og i første del af filmversionen er der længere mellem de gode grin, men da actionen accelererer, øges mængden af morsomheder, og til sidst er man næsten – undskyld udtrykket – lammet af latter. Især en sekvens med ustyrlige får på luksusrestaurant er elitegymnastik for lattermusklerne.

Filmanmeldelser - 18. dec. 2014 - kl. 21:36 Anmeldelse: Agenterne fra Antarktis
Det er folkene bag ’Walter & Trofast’, der står bag løjerne, og selv om filmen er helt uden ord, bliver der hverken talt ned til store eller små. Oplagt udflugtsmål, hvis hele familien drøner i biffen i påskeferien.

‘F for får - filmen’. Instr.: Mark Burton og Richard Starzak.. 85 min. Premiere d. 26. marts 2015 i 68 biografer landet over

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere