Anmeldelse: For få grin i dansk film om kikset komiker

Natasha Arthys 'Comeback' er en ujævn komedie, der ikke kaster mange grin af sig

Se traileren til 'Comeback'

 
Comeback. Instr.: Natasha Arthy. Premiere d. 6. august 2015 over hele landet

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Komikeren Thomas Vang (Anders W. Berthelsen) var i sine unge år en succesrig vittighedsmaskine på den hjemlige stand-up-scene. Badet i skarpt projektørlys blev han hurtigt en populær mikrofonholder, men en hård skilsmisse slog tilsyneladende benene væk under ham, og en deroute med heftig druk sendte ham mod afgrunden og reducerede ham til en halvsjov stodder til nissebal i provinsen.

Se også: Anders W: Nu går vi i gang med Klassefesten 3

Op fra rendestenen
Hele denne rutjsebanetur bliver effent sat i scene i Nathasha Arthys ’Comeback’, da diverse fiktive forsider fra dagspressen ruller hen over lærredet ved filmens begyndelse. Den fallerede single-fyr Thomas på 40 er nu så småt på vej op fra rendestenen, da han er blevet lovet tjansen som opvarmer for tidens nye stjerne Mads Andersen (Peder Thomas Pedersen) på en forestående turné i Jylland.

Noget kommer dog i vejen for det nemme comeback. Teenage-datteren Frederikke (Sarah-Sofie Boussnina) stikker nemlig hovedet ud af busken efter flere års fravær – og modvilligt får hun og den storbarmede veninde Emilie (Roberta Reichardt) lov til at hoppe med ombord i øsen, da de to mænd er på vej til Udkantsdanmark.

Sarah-Sofie Boussinina har allerede haft en del roller, blandt andet i '1864', 'Broen', 'Lærkevej' og 'Forbrydelsen'. (Foto: Jonas Olufson) Filmnyheder - 21. nov. 2014 - kl. 23:00 Claudia fra '1864' vinder fornem filmpris

Så langt så godt i dette noget tyndbenede manuskript skrevet af islandske Hallgrimur Helgason, som indholdsmæssigt mere ligner en novellefilm frem for spillefilm.

For få grin
Det vil være en overdrivelse at postulere, at ’Comeback’ er et festfyrværkeri af vittigheder, som maserer lattermusklerne fra start til slut. Under køreturen i Jylland forvandles filmen langsomt til et ordinært ’far-datter’-drama, og pludselig er vi meget langt væk fra den lattermilde komedie, den på plakaten så gerne vil være.

Håndværksmæssigt er der dog ikke noget at udsætte på filmen. Natasha Arthy har med Anders W. Berthelsen og Sarah-Sofie Boussnina to velspillende, troværdige hovedpersoner i front. Men det er i helhedsindtrykket, at filmen falder sammen og desværre kommer til at fremstå skizofren i spændet mellem halvmunter komediefilm og kaloriefattigt familiedrama.

Comeback. Instr.: Natasha Arthy. Medv.: Anders W. Berthelsen, Sarah-Sofie Boussnina, Peder Thomas Pedersen, Roberta Reichhardt m.fl. 85 min. Premiere d. 6. august 2015 over hele landet

Filmmagasinet - 12. maj. 2015 - kl. 19:04 TV: Dansk komiker helt på røven  

7 kommentarer
Vis kommentarer