Anmeldelse: Julianne Moore brillerer igen

Den canadiske instruktør David Cronenberg tegner et kynisk portræt af livet i filmbyen Hollywood

'Maps to the Stars' – Julianne Moore brillerer som falleret Hollywood-stjerne. (Foto: UIP)
'Maps to the Stars' – Julianne Moore brillerer som falleret Hollywood-stjerne. (Foto: UIP)

'Maps to the Stars'. Instr.: David Cronenberg. Premiere d. 26. marts 2015

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Hollywood har altid været lige så berømt for sin gustne bagside som sin glamourøse forside.

For hver milliardær er der altid et vrag eller en vandal eller det, der er værre. Sådan er det også i David Cronenbergs gedigent underholdende satire 'Maps to the Stars', hvor filmbyen vendes på vrangen.

Se også: 63-årig succes-instruktør død

Paradoksalt nok i en film, der handler om forfejlede skuespillere, er skuespillet det bedste i filmen. Julianne Moore brillerer – som altid – i rollen som den efterhånden midaldrende diva, som febrilsk forsøger at overstråle sin berømte afdøde mor. Og John Cusack er dejligt ubehagelig som psykolog, hvis forskruede 13-årige søn forsøger at blive barnestjerne.

Se også: Julianne Moore: En kamp at være mor og skuespiller

Cronenberg er kendt for brutale bedrifter som 'Fluen' og 'A History of Violence', men 'Maps to the Stars' holder mere igen, og til tider ville det have klædt den garvede canadiske horrormester at gakke lidt mere ud.

Det lidt kliniske drama får i hvert fald en ekstra dragende dimension, når der undervejs dukker et par spøgelser fra fortiden op.

'Maps to the Stars' er alt i alt lidt for ujævn til at være en decideret stjernestund. Men fire stjerner fortjener den absolut. Kort og godt.

'Maps to the Stars'. Instr.: David Cronenberg. Medv.: Julianne Moore, John Cusack og Mia Wasikowska. 112 min. Premiere i fire biografer d. 26. marts 2015

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere