Anmeldelse: Kuriøst kurophold med Michael Caine

Paolo Sorrentinos 'Youth' er en underholdende og underfundig sag

Her kan du se filmens trailer

Youth. Instr.: Paolo Sorrentino. Premiere d. 14. januar 2016

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Den italienske instruktør Paolo Sorrentino vandt med rette en gedigen portion opmærksomhed fra både publikum og kritikerne med genistregen 'Den store skønhed' fra 2013. Baggrundskulissen her var det storslåede Rom, som Sorrentino med sikker hånd brugte til sin overvældende, bevægende skildring af den aldrende forfatter Jep Gambardellas (Toni Servillo) refleksioner over tilværelsens ulidelige lethed.

Se også: Anmeldelse: Dekadente dage i Rom

I 'Youth' har Sorrentino flyttet sin handling til et kurhotel midt i de billedskønne schweiziske alper. Michael Caine bærer den altoverskyggende hovedrolle, som den pensionerede dirrigent Fred, der under opholdet filosoferer over den menneskelige eksistens – ofte sammen med sin medlogerende og gamle ven, filminstruktøren Mick (Harvey Keitel).

Humor og tempo
Det reflekterende, muntre makkerpar flankeres af et par geniale biroller ved blandt andre Rachel Weisz, Paul Dano og Jane Fonda, der alle er med til at perspektivere Freds og filmens mange eksistentielle spørgsmål.

Tematisk er der ikke langt fra 'Den store skønhed' til 'Youth', hvad angår indhold af samtaler og Sorrentinos efne brug af tableauer. Der er her både skruet op for humoren og sarkasmen, men desværre også for fortælletempoet, hvilket desværre bevirker, at der til tider skøjtes lidt for let henover filmens mange guldkorn.

Det ændrer dog ikke ved, at Sorrentino er en mester i filmisk skildring af sanselighed og sensibilitet – som effektivt garneres med en pirrende lydside. Og trods ovenstående indvendning er 'Youth' stadig en underholdende og underfundig sag, der er entrébilletten værd, skønt den ikke rammer helt ind i solar plexus på samme vis som Sorrentinos 'Den store skønhed'.

Se også: Michael Caine: Det er slut med de unge kvinder

Youth. Instr.: Paolo Sorrentino. Medv.: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda m.fl. 118 min. Premiere d. 14. januar 2016

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i flash!