Anmeldelse: Tredje 'Divergent'-film holder niveauet

'Allegiant' er spændende og fuld af flotte kampscener

Se klip fra filmen her

Allegiant. Instr.: Robert Schwentke. Premiere d. 16. marts 2016

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Vi er i en – forhåbentlig – fjern fremtid. Jorden er mestendels gået under, men i en dyster ruinudgave af Chicago overlever befolkningen bag en stor mur. Efter at en flok frihedskæmpere har besejret et despotisk styre, kommer det forudsigelige, blodige opgør med summariske henrettelser og pøbeljustits.

Tris (Shailene Woodley) kæmper mod  overmagten i den underholdende, men også noget selvhøjtidlige science fiction film 'Insurgent' (Foto: Nordisk Film) Filmanmeldelser - 18. mar. 2015 - kl. 07:43 Anmeldelse: 'Insurgent' er en fryd for øjet
Men vore helte, Tris (Shailene Woodley) og Four (Theo James), vil ikke være part i barbariet. De vælger i stedet med nogle medsammensvorne at flygte over muren, der ellers synes uigennemtrængelig.

Den er spændende
Og så bliver det hele egentlig meget værre på en ret uventet facon.

'Allegiant' er tredje film i Divergent-serien. Der er i hvert fald en film mere i serien undervejs, og det er helt fint med mig.

Som i de to foregående film tager 'Allegiant' sig selv vældig højtideligt, og realisme er helt åbenbart ikke et mål.

I gevaldigt flotte kampscener lykkes det jævnligt en af vore helte ubevæbnet at nedkæmpe en halv snes svært bevæbnede skurke uden selv at komme nævneværdigt til skade.

De imponerende og idérige visuelle effekter er den egentlige hovedperson, men Jeff Daniels er en fin og uventet skurk. Først helt tilforladelig, men gradvist mere uhyggelig.

Og så er 'Alligiant' i øvrigt spændende.

Allegiant. Instr.: Robert Schwentke. Medv.: Shailene Woodley, Theo James, Jeff Daniels, Naomi Watts m. fl. 121 min. Premiere d. 16. marts 2016

6 kommentarer
Vis kommentarer