Ny film om Wikileaks er komplet ligegyldig

'The Fifth Estate' er en thriller, der hører hjemme i kategorien 'ufarlig underholdning'

Julian Assange (Benedict Cumberbatch) kigger ofte på en computerskærm i den søvndyssende thriller 'The Fifth Estate'. (Foto: Nordisk Film).
Julian Assange (Benedict Cumberbatch) kigger ofte på en computerskærm i den søvndyssende thriller 'The Fifth Estate'. (Foto: Nordisk Film).

'The Fifth Estate'. Instr.: Bill Condon. Medv.: Benedict Cumberbatch, Peter Capaldi, Laura Linney m.fl. 124 min. Premiere d. 7. november i 14 biografer

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

'The Fifth Estate’ har store ambitioner om, at være en portrætfilm om den australske aktivist Julian Assange og samtidig oprulle de mange skandaler, der udsprang fra hjemmesiden Wikileaks.

En velspillende Benedict Cumberbatch fremstiller Assange som lige dele dumt svin og visionær idealist.
Filmen følger ham og hans tyske kollega Daniel fra deres første møde i 2007 til Assange søger tilflugt på den ecuadorianske ambassade i London i 2012 – garneret med krydsklip til et par amerikanske embedsmænd med koldsved på panden over de vanvittige læk af fortrolige statshemmeligheder. Og dem er der mange af. Både af læk og scener.

Breaking news! - igen og igen
Hurtigt fortaber filmen sig i korrespondancer på mobiltelefoner og nærbilleder af computerskærme, hvor der chattes ivrigt. Dramaet udebliver og bliver i bedste fald kun etableret i form af oprevne nyhedsværter på CNN, der gang på gang gjalder: ’Breaking news’.

Det bedste, der kan siges om ’The Fifth Estate’ er, at den er spækket med lækre visuelle detaljer og hurtige klip. Desværre med en tilbøjelighed til at ligne en sær blanding af musikvideo og reklamefilm.

Mange skelsættende begivenheder, som Wikileaks og Julian Assange er og var synonyme med, skøjtes der let og elegant hen over.

Nej, politiske film har aldrig været Hollywoods stærke side.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere