Oldemødre med slag i

To tudsegamle damer tager kampen om mod kapitalens evindelige dogme om at vækst er vejen frem

Shirley og Hinda lader sig ikke bare spise af med tom snak. (Foto: Doxbio)
Shirley og Hinda lader sig ikke bare spise af med tom snak. (Foto: Doxbio)

'Shirley og Hinda'. Instr.: Håvard Bustnes. 78 min. Premiere 13. november i 44 biografer. Vises derefter i udvalge biografer landet over. Se doxbio.dk for spilleplan.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Veninderne Shirley og Hinda er henholdsvis 90 og 84 år, men derfor behøver man jo ikke at gemme sig under slumretæpperne. Begge har brugt deres tredje alder på politiske aktiviteter – bl.a. i organisationen med det herlige navn Raging Grannies.

Og når man nu kan huske den første Depression i 1930’erne er det måske meget naturligt, at den nye recession (et lidt mindre ladet ord) sætter nogle tanker i gang. Ikke mindst spørgsmålene: Er vækst løsningen på alle vores problemer og kan den økonomiske vækst fortsætte for evigt?

Stædighed

De problemer sætter de to gæve amerikanske oldemødre sig for at undersøge i nordmanden Håvard Bustnes dokumentarfilm ’Shirley og Hinda’. Efter et mislykket forsøg på at følge nogle forelæsninger om økonomi på det lokale universitet, beslutter damerne sig for at insistere på at få de ansvarlige – eller i det mindste dem, der mener at have forstand på den slags – i tale. Hvilket er nemmere sagt end gjort.

Borgerne skal da nødigt blande sig. Og slet ikke, hvis de har passeret pensionsalderen. Men stædighed kan bringe en langt.Usentimentalt

’Shirley og Hinda’ er både et rørende usentimentalt portræt af de to kropsligt skrøbelige men mentalt slagfærdig madammer og et forsøg på at belyse den aktuelle økonomiske krises konsekvenser og mulige løsninger. Det første fungerer klart bedre end det sidste. Ikke mindst fordi filmen så åbenlyst allerede har konklusionen klar på forhånd.

Men se den for at lære herlige Shirley og Hinda at kende. Det vil du næppe fortryde.0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere