Ny komediefilm byder på bizarre løjer

'The World's End' er mere end blot en film om en druktur med drengene

Fem gamle venner mødes efter mange år for at drikke sig i hegnet, men må pludselig kæmpe for deres overlevelse. (Foto: UIP)
Fem gamle venner mødes efter mange år for at drikke sig i hegnet, men må pludselig kæmpe for deres overlevelse. (Foto: UIP)

'The World’s End'. Instr.: Edgar Wright. Medv.: Simon Pegg, Martin Freeman, Nick Frost, Paddy Considine m.fl. 107 min. Premiere i dag

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Instruktøren Edgar Wright og manuskriptforfatteren Simon Pegg, der tidlige har stået bag bizarre britiske komedier og genreparodier som ’Shaun of the Dead’ (2004) og ’Hot Fuzz’ (2007), slår igen pjalterne sammen efter Wrights vellykkede flirt med Hollywood i den originale ungdomsfilm ’Scott Pilgrim mod verden’ (2010).

Og ’The World’s End’ ligner heller ikke rigtig noget, man har set før. I hvert fald ikke i det her blandingsforhold.

Den er på den ene side en film om fem umage venner, der efter cirka 20 års adskillelse mødes igen for at færdiggøre den pubturne, det ikke lykkes dem at gennemføre efter deres skoleafslutning i 1990.

Men ud over at være en ikke voldsomt nyskabende, men indimellem meget morsom fortælling om midtvejskriser og livsværdier er ’The World’s End’ også noget helt andet og langt mere makabert. Præcis hvad vil det være synd at komme nærmere ind på, da overraskelsesmomentet er en stor del af oplevelsen.

Hvis man er til illusionsløs britisk humor og drukvitser tilsat science fiction-splat vil man værdsætte disse veloplagte, grove løjer. Og så er Rosamund Pike også med, hvis man har brug for yderligere argumenter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere