Anmeldelse: En pragtfuld kvinde

Paulina Garcia leverer en formidable præstation i 'Gloria'

Modne kvinders kvaler med kærligheden fylder ikke meget i filmudbuddet, men Paulina Garcia leverer en uforglemmelig præstation i 'Gloria'. (Foto: Miracle Film)
Modne kvinders kvaler med kærligheden fylder ikke meget i filmudbuddet, men Paulina Garcia leverer en uforglemmelig præstation i 'Gloria'. (Foto: Miracle Film)

'Gloria'. Instr.: Sebastián Lelio. Medv.: Paulina Garcia, Sergio Hernández, Marcial Tagle, Diego Fontecilla m.fl. 109 min. Premiere i dag i 14 biografer

Gloria er 58 år. Børnene er flyttet hjemmefra, skilsmissen ligger år tilbage, og arbejdet er et arbejde. Overboen tilbringer nætterne med at skændes højlydt med den kone, der for længst er skredet.

Men Gloria har bestemt ikke opgivet ævred og tilbringer aftenerne på danserestaurant i håbet om at møde en mand, der kan hjælpe hende gennem natten. Og hvis hun er rigtig heldig, kan han måske mere end det.

Skuffelserne står dog i kø, indtil hun møder den tidligere søofficer Rodolfo, en statelig og opmærksom mand, som måske er den, hun har gået og ledt efter. Det viser sig dog snart, at Rodolfo ikke er ’fri af tidligere forhold’, som det så prosaisk hedder.

Instruktøren Sebastián Lelio har lavet et fint, nænsomt, charmerende og sørgmodigt portræt af en moden kvinde og formår samtidig på elegant vis at få draget paralleller fra det personlige til det politiske. Som en slags kommentar til, hvorledes nutidens Chile stadig kæmper med spøgelserne fra årene under Pinochets diktatur.

Den helt store attraktion er dog den formidable præstation af Paulina Garcia i den altdominerende hovedrolle.

Hun er med i hver eneste scene, og ’Gloria’ er først og fremmest hendes film. Indsatsen indbragte hende da også fuldt fortjent en Sølvbjørn som bedste skuespillerinde ved årets filmfestival i Berlin.

En af den slags film, som umiddelbart ikke gør meget væsen af sig, men alligevel bliver hængende i bevidstheden længe efter endt spilletid.

0 kommentarer
Vis kommentarer