'Justin Bieber's Believe': Savlende glansbillede

Endnu en såkaldt dokumentarfilm om idolet, der blot pudser glorien på sin unge helt

Justin Bieber er en engel. Måske. (Foto: Nordisk Film)
Justin Bieber er en engel. Måske. (Foto: Nordisk Film)

'Justin Bieber's Believe'. Instr.: Jon M. Chu. 90 min. Premiere 19. december i 60 biografer

’Behind the headlines, beyond the spotlight, lies the real story’ lokker plakaten til ‘Justin Bieber’s Believe’. Men det skal man ikke lade sig narre af. Vi kommer nemlig ikke dybere ned i eller bag om fænomenet end et pudevår med idolets kontrafej.

Dette er ikke en dokumentarfilm, men snarere et markedsføringsprodukt stilet direkte til den trofaste fanskare. Som da også fylder ret meget i løbet af de halvanden time, og takkes behørigt for at de lægger alle deres lommepenge her.

Se også: Justin Bieber går på pension

’Justin Bieber's Believe’ er skam også produceret af Bieber selv og instrueret af Jon M. Chu, der før har lavet et andet savlende glansbillede om sangeren, ’Justin Bieber: Never Say Never’ (2011). Fokus er her turneen, der fulgte i kølvandet på albummet ’Believe’ (2012), som sjovt nok var koreograferet af denne Jon M. Chu. Chus tidligere bedrifter, som de to seneste film i ’Step Up’-serien samt den helt igennem vederstyggelige ’G.I. Joe: Gengældelsen’ (2012), understreger da også med al tydelighed, at han har bedre forstand på dans end på film.

Så dette er blot et stykke fantasiløst merchandise, der klipper mellem koncertklip, ros fra rygklappere (manager, stylister, producere etc.) og henførte fans, backstage-episoder samt nogle korte, fuldstændig overfladiske og ureflekterede interview med hovedpersonen selv. Hvor han forsikrer os om, at berømmelsen bestemt ikke er steget ham til hovedet, og vi ikke skal være bekymrede for ham, selv om det da godt kan være lidt irriterende med alle de der fotografer. Plus et kræftsyg pige for lige at stive selvforståelsen helt af.

Se også: Guf for tøserne: Bieber smider trøjen

’Justin Bieber's Believe’ vil både billedmæssigt og indholdsmæssig gerne bilde os ind, at Bieber er en engel. Godt så.

Med andre ord vand på møllen til de millioner af allerede overbeviste. Alle andre bør nok springe langt over.

0 kommentarer
Vis kommentarer