'Rio 2' er et festligt fjerkræ

De blå ara-papegøjer er tilbage i fineste form

'Rio 2' byder på visuel fantasi, høj spænding, god musik og forrygende flotte dansenumre. (Foto: SF-Film)
'Rio 2' byder på visuel fantasi, høj spænding, god musik og forrygende flotte dansenumre. (Foto: SF-Film)

'Rio 2'. Instr.: Carlos Saldanha. Danske stemmer: Andreas Bo, Johanne Louise Schmidt, Pilou Asbæk m.fl. 101 min. Premiere i 98 biografer

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Blu og Jewel er tilbage, og det er en overdådig fest. De blå ara-papegøjer, der ramte verden i ’Rio’ i 2011, er i fineste, fjedret form i efterfølgeren.

Papegøjeparret lever nu en fredfyldt tilværelse i Rio med deres tre børn, og ikke mindst Blu nyder menneskelivets bekvemmeligheder, da det forlyder, at familien ikke er de sidste blå araer i verden. Der er opdaget nogle af arten i Amazonskoven.

Familien drager på ekspedition ind i junglen, skønt Blu gør det uden begejstring.

Høj spænding
Efter en farefuld færd viser det sig, at Blus skepsis er velbegrundet.

Ganske vist finder de en stor flok artsfæller, men de løber også ind i Blus svigerfar.

Sådan noget kan jo godt være lidt akavet, og for at gøre ondt værre møder de også Jewels barndomsven, den farligt charmerende Roberto med den smukke sangstemme (Burhan G) og den labre frisure – hvis man kan tale om den slags i forbindelse med papegøjer.

Skurke er der naturligvis også. Dels nogle frastødende mennesker, der vil rydde regnskoven og ødelægge papegøjernes fristed, dels en af de særeste skurke inden for branchen, den teatralske kakadue Nigel.

Filmen er båret af en spændstig, visuel fantasi, høj spænding og endnu højere humør, god musik samt forrygende flotte dansenumre – hvis man kan tale om den slags i forbindelse medpapegøjer.

Et prægtigt påskeæg til børn i alle aldre.

0 kommentarer
Vis kommentarer