Anmeldelse: Kærlighed og kæberaslere

‘The Amazing Spider-Man 2’ spinder et godkendt net af underholdning

Der er amoriner i luften, når Peter Parker (Andrew Garfield) og Gwen Stacy (Emma Stone) danner par i 'The Amazing Spider-Man 2'. (Foto: UIP)
Der er amoriner i luften, når Peter Parker (Andrew Garfield) og Gwen Stacy (Emma Stone) danner par i 'The Amazing Spider-Man 2'. (Foto: UIP)

'The Amazing Spider-Man 2'. Instr.: Marc Webb. Medv.: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Sally Field, Denis Leary m.fl. 142 min. Premiere d. 17. april 2014 i 85 biografer

Så springer knægten i spandex igen badutspring i New Yorks gader! Vi taler naturligvis om ’The Amazing Spider-Man 2’, hvor vi i instruktør Marc Webbs udgave har en troværdig Andrew Garfield i rollen som Peter Parker og en yndig Emma Stone som den søde pige fra klassen.

Opfølgeren ligger snorlige i forlængelse af den første film, hvor Peter Parker allerede var på jagt efter de få ledetråde, som kunne forklare forældrenes mystiske død. En jagt, der til stadighed fører vor helt i armene på det lumske firma Oscorp og dets ansatte, der roder med fordækte menneskefjendske eksperimenter i kælderen.

Morsom spradebasse
Kærlighedspendulet svinger atter frem og tilbage mellem edderkoppemanden og hans blonde udkårne. Et fokus som Marc Webb allerede gjorde et stort nummer ud af i 1’eren, og som her udbygges. Muligvis til stor skuffelse for de action-hungrende fans, men omvendt er kvalerne med til at give de to karakterer en tyngde og et nærvær, som ellers ikke altid er til stede i disse overdådige action-brag.

Peter Parker er et yderst følsomt gemyt i civil, men en morsom spradebasse på stand-up niveau i sin hjemmelavede spandexdragt – og Gwen Stacy (Emma Stone) skal træffe det svære valg mellem en karriere i England eller kærligheden i New York.

Når det kommer til filmens ydre fortælling, dér hvor Spider-Man skal frelse storbyen for dens endelige ødelæggelse, er den dog ikke helt logisk i sin fremstilling. Skurkenes motivation (bl.a. Jamie Foxx som den hidsige blå Electro) for at smadre rundt i New York fremstår aldrig helt klart, men måske skal man blot lægge hjernen i garderoben, når vi befinder os i denne genre.

Et par smuthuller i plottet kan filmen ikke undsige sig, og kloge hoveder vil muligvis ryste let på hovedet, mens ærkefans af edderkoppemandens eskapader nok overlever de mystiske kortslutninger hist og pist i et ellers rimeligt robust spind af et superhelte-eventyr.

0 kommentarer
Vis kommentarer