Dræberdukken er tilbage og det er fandeme uhyggeligt

Trods titlen 'Annabelle 2' er det fjerde film i serien om Nattens Dæmoner

Se traileren her:

'Annabelle 2: Skabelsen'. Instr.: David F. Sandberg. 109 min. Premiere 10. august i 57 biografer landet over.

4
4.1
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Gyseren 'Annabelle 2: Skabelsen' er på trods af navnet den fjerde film i serien om Nattens Dæmoner, men det skal man nu ikke lade sig forvirre af, for som andet led i titlen - Skabelsen'  - mere end antyder, er der der tale om en forhistorie til dukkegyseren 'Annabelle' fra 2014, så nye seere kan sagtens stige på her.

Vi befinder os et sted ude på landet i 1950'ernes USA, hvor dukkemageren Samuel (Anthony Lapaglia) og hans sengeliggende, vansirede hustru stadig sørger over tabet af deres lille datter 12 år forinden. Måske for at lindre smerten har de inviteret seks forældreløse piger samt nonnen Charlotte (Stephanie Sigman) til at bo hos sig i deres øde beliggende hus.

Filmanmeldelser - 7. jun. 2017 - kl. 07:13 Tom Cruise i dødssyg genindspilning af gyserklassiker

Pigerne får at vide, at de under ingen omstændigheder må gå ind på den afdøde datters værelse, og så skal man jo ikke have set mange gyserfilm for at gætte, hvad der så sker. Især den polioramte Janice (Talitha Bateman), der ikke kan lege med de andre piger, har mere end svært ved at styre sin nysgerrighed...

Historien er mildest talt ikke vanvittigt original og skuespillet - især på børnefronten - noget ujævnt, men på genrens egne præmisser fungerer 'Annabelle 2: Skabelsen' upåklageligt. Forstået på den måde, at man adskillige gange undervejs hopper ufrivilligt i sædet af skræk.

Filmmagasinet - 9. jan. 2016 - kl. 09:30 Tør du se denne trailer til ende?

Efter en gedigen start, hvor den svenskfødte instruktør David F. Sandberg mestendels benytter sig af antydningens snigende uhygge, skrues der i filmens sidste halvdel i den grad op for effekterne, og der er ikke mange gyserklichéer, som efterlades ubrugte her. Men instruktøren (samt fotografen og scenografen) har så godt greb om deres virkemidler, at man skal være mere tykhudet end jeg - og min medbragte teenagesøn - for ikke at føle sig godt og grundig skræmt undervejs. Det kan man jo så alt efter sindelag tage som en anbefaling eller en advarsel.

PS. Og så bliver der selvfølgelig også lagt i kakkelovnen til den næste film i serien 'The Nun', der har forventet premiere næste år.

Medv.: Stephanie Sigman, Miranda Otto, Anthony Lapaglia, Talitha Bateman m.fl.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen