Dunkel sex med Sidse Babett Knudsen

Historien halter i 'The Duke of Burgundy', mens lyd- og billedsiden imponerer

Se traileren til filmen

 
The Duke of Burgundy. Instr.: Peter Strickland. Premiere d. 21. maj 2015

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

'The Duke of Burgundy' har nok sadomasochisme som sit tema, men går man i biografen for at se en letpåklædt Sidse Babett Knudsen, går man ret galt i byen. Peter Strickland er mere opsat på at vække vores kunstneriske instinkter end vores erotiske ditto.

Og det lykkes også en del af vejen. Især den første halvdel af filmen, der udspiller sig i en stor, afsides beliggende villa et eller andet sted i Europa, hvor forholdet mellem insektforskeren (filmen har sit navn efter en natsværmer) Cynthia (Knudsen) og elskerinden og assistenten Evelyn (Chiara D’Anna) forbliver uklart – hvem dominerer egentlig hvem? – er ganske fascinerende.

Men efterhånden som den udvikler sig i retning af en fortælling om uforløst kærlighed, bliver den manglende kontakt mellem de to skuespillerinder (der indimellem virker, som om de er med i hver deres film) et problem frem for en pointe.

Det er en helt ny side af Sidse Babett Knudsen man ser i 'The Duke of Burgendy'. (Foto: Jakob Jørgensen) Filmmagasinet - 1. apr. 2015 - kl. 12:28 TV: Se Sidse Babett som lesbisk dominatrix

Passion postulat
Sidse Babett Knudsen gør, hvad hun kan med det underudviklede materiale og viser igen, at hun kan sige mere med et løftet øjenbryn, end mange andre når i en hel karriere, ligesom både lyd- og billedside er en æstetisk nydelse. Men som helhed flagrer 'The Duke of Burgundy' for meget rundt i mørket til for alvor at gøre indtryk.

Den passion, der skulle være omdrejningspunktet, forbliver simpelt hen et postulat.

The Duke of Burgundy. Instr.: Peter Strickland. Medv.: Sidse Babett Knudsen, Chiara D’Anna, Fatma Mohamed, Monica Swinn m.fl. 104 min. Premiere d. 21. maj 2015

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik her, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere