Endnu en flad omgang fra Casper Christensen og co.

'Dan Dream' tager desværre ikke sin historie alvorligt, og bliver derfor heller ikke synderligt sjov

'Dan Dream'. Instr.: Jesper Rofeldt. 96 min. Premiere 30. marts i 111 biografer landet over.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

De tre foregående filmmanuskripter som Casper Christensen har haft en finger eller fem med i - 'Player' (2013), 'Klovn Forever' (2015) og 'Undercover' (2016) - er mildest talt ikke faldet heldigt ud. Sidstnævnte rædsel var tilmed også en publikumsmæssig fiasko.

Så målt med de alen, er der nogen fremgang at spore med 'Dan Dream', der er skrevet i samarbejde med Frank Hvam. Om end der stadig er et langt stykke vej op til 'Klovn: The Movie' fra 2010, der med stor held og masser af tåkrummende humor overførte universet fra den smågeniale tv-serie til filmlærredet.

Se også: Casper C. har fået nok: Drop n-ordet

Historien bygger løseligt på historien om det første danske forsøg på at skabe en elbil, 'Hope Whisper', som i dag mest bliver husket for sin katastrofale jomfrukørsel, der endte i en barriere på cykelbanen i Forum efter få meters trillen. Så var det eventyr  i praksis slut om end man kæmpede videre med prototype nogle år endnu.

Den historie og dens  farverige bagmand Thure Barsøe-Carnfeldt havde det været interessant at se foldet ud her, men Christensen og co. har i stedet valgt at fortælle en primært selvopfundet version med fiktive karakterer.

Her er, hvad Thure selv mener om filmen.

Se også: Frank Hvam: - Jeg føler mig idiotisk i min elbil

Det havde selvfølgelig ikke gjort noget, hvis der bare var kommet en god film ud af det. Det er desværre ikke tilfældet.

Det er i stedet blevet en fortælling om en flok fantaster, der på trods af alle odds forsøger at realisere deres drøm til omverdens spot og spe. Hvilket jo også kunne have været både interessant og underholdende. Måske. Men man har desværre foretrukket folkekomediens form med stærkt karikerede karakterer primært bundet sammen af halvbagte vittigheder og dårlige jokes. Især Lars Hjorthøjs tumpede fynske borgmester, der er skåret direkte fra en dårlig amatørrevy, virker sært malplaceret, og man har på fornemmelsen, at han kun er med, fordi der jo skulle være en rolle til ham - og mulighed for at søge penge fra FilmFyn, måske?

den stjernespækkede rolleliste tæller blandt andre Casper Christensen, Frank Hvam, Magnus Millang, Lars Hjortshøj, Mia Lyhne, Peter Gantzler, Niclas Vessel Kølpin, Louisa Aisin, Stine Schröder Jensen, Jacob Lohmann. Pr-foto: Per Arnesen Filmnyheder - 7. feb. 2017 - kl. 09:29 Rablende Casper C.: I have a dan drøm dream!

Mange af personerne virker i det hele taget meget løst tegnede uden nogen egentlig funktion i historien - et andet eksempel er Peter Ganzlers kokainsniffende advokat, og ikke engang de to hovedroller - Casper Christensens entreprenante pengemand Thorkild og Frank Hvams ingeniør Knagsted - er der megen psykologisk tyngde og bredde i.

Hvilket er synd, for der er et både menneskeligt og tragisk potentiale i dem begge, som det ville have klædt 'Dan Dream' at folde mere ud. Ting er som regel sjovest, hvis de har en reel klangbund. Men når ikke engang skaberne tager deres roller alvorligt, hvordan skal vi andre så kunne gøre det?

I stedet fiser det mestendels ud i fladpandede fjollerier og massevis af firserreferencer, der i længen bliver anstrengende. Og der er egentlig synd og skam, fordi man har på fornemmelsen, at der gemmer sig en langt bedre film et eller andet sted inde bag de rutineprægede jokes.

Der er med andre ord gode momenter undervejs, som desværre primært sætter den gennemgående larmende tomhed i relief.

Medv.: Casper Christensen, Frank Hvam, Magnus Millang, Lars Hjortshøj m.fl.

Se traileren for filmen her.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen