Endnu en slatten superhelte-film

'Justice League' er den bedste af de nye DC-filmatiseringer, men det siger mere om forgængerne

Se traileren her:

'Justice League'. Instr.: Zack Snyder. 120 min. Premiere 16. november i 75 biografer landet over.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

'Justice League' med undertitlen 'You can't save the world alone' er den femte film i det såkaldte 'DC Extended Universe', der tog sin begyndelse med den livløse Superman-film 'Man of Steel' i 2013. Niveauet har i det hele taget ikke været højt, og det er meget langt op til konkurrenten Marvel - når denne vel at mærke er bedst.

Det er egentlig lidt besynderligt, at det står så skidt til, som tilfældet er, for instruktøren bag tre af filmene er Zack Snyder, og han leverede trods alt en af de senere års allerbedste tegneseriefilmatiseringer med 'Watchmen' i 2009. Men der havde han selvfølgelig også den fordel, at historien var god til at starte med.

Gal Gadot og Connie Nielsen skal nok ikke sætte næsen op efter en Oscar for præstationerne i 'Wonder Woman'. Foto: SF Film Filmanmeldelser - 31. maj. 2017 - kl. 21:34 Connie Nielsen er tåkrummende ringe

Det kan han ikke bryste sig af denne gang (han har selv været med til at kreere fortællingen), men 'Justice League' er dog noget bedre end forgængerne uden lige frem at være pragende.

Selve historien er endnu en gang akilleshælen her. Den udspiller sig ikke så længe efter 'Batman vs. Superman: Dawn of Justice' (2016), hvor jordens undergang nu er truet af  en fæl karl ved navn Steppenwolf (den ellers solide Ciarán Hinds skulle angiveligt gemme sig bag computergrafikken) og hans paradæmoner, og så må Batman (Ben Affleck) igen samle et hold superhelte, der kan afværge truslen.

Det betyder bl.a. at Superman - der som bekendt døde i den foregående film - må genoplives, så Justice League igen kan blive fuldtallige. Det gøres med et trylleslag tidligt i filmen og virker som en decideret narrativ nødløsning.

De mange karakterer i 'Suicide Squad' går i vejen for hinanden. Foto: SF Film Filmanmeldelser - 11. aug. 2016 - kl. 11:43 'Suicide Squad' er tåbelig og gumpetung

Hvordan det hele ender skal jeg selvfølgelig ikke røbe her, men man har da lov til at gætte. Ikke mindst da der allerede er seks nye film med afsæt i universet planlagt frem til 2020. Jeg kommer aldrig til at holde af Affleck som Batman, men han er dog langt at foretrække frem for Henry Cavill, der må stå højt på listen over den mest ukarismatiske Superman nogensinde. Gal Gadot er igen spejlblank som Wonder Woman, og jo mindre vi siger om Connie Nielsen som amazone-dronning, des bedre.

Bedst er faktisk Ezra Miller som Flash, mens man får alt for lidt ud af trumfkort som Jeremy Irons, Amy Adams og J.K. Simmons. Lader man være med at tænke alt for meget over tingene - hvilket der bestemt heller ikke bliver lagt op til - kan man sikkert godt lade sig underholde af løjerne og de mange højtråbende effekter - selv om sidstnævnte som hovedregel er et tegn på, at man absolut intet har at sige.

Bortset fra en banal pointe om, at sammen er vi stærkest. Men det er måske slet ikke så skidt at blive mindet om i disse tider.

Medv.: Ben Affleck, Gal Gadot, Jeremy Irons, Connie Nielsen m.fl

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen