'Far til fire' genoplivet

Femte generation af den den sejlivede serie er betydeligt bedre end forgængeren

Se traileren her:

'Far til fire på toppen'. Instr.: Martin Miehe-Renard. Premiere i over 100 biografer 9. februar.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Kaj Engholms 'Far til fire', der debuterede som tegneserie i i 1948, har vist sig at være et af de mest uopslidelige fænomener i dansk underholdningskultur. Den første filmversion så biografens mørke i 1953 og aktuelle 'Far til fire på toppen' er nummer 18 af slagsen, som endvidere er begyndelsen på det vi kan kalde femte generation i serien.

De to foregående film (med Jesper Asholt som Far og Kurt Ravn som onkel Anders) instrueret af Giacomo Campeotto, udgjorde et hidtidigt lavpunkt - trods alt også noget af en bedrift i en serie, der ikke just er kendetegnet ved et højt kunstnerisk bundniveau.

Se også: Rødt kort til danske film

Så den nye ombæring - instrueret og skrevet af Martine Miehe-Renard, der tidligere har taget sig af de seneste versioner af en anden forslidt familietraver ' Min søsters børn' - udgør en beskeden forbedring. Men der skulle heller ikke meget til.

Martin Brygman er Far og overspiller knap så meget, som han plejer, hvilket bestemt ikke gør noget. Thomas Bo Larsen har nu nået alderen, hvor han kan spille onkel Anders, og det gør han såmænd ok, mens Elton Rokahaim Møller er sært anonym som Lille Per.

Martin Brygmann overspiller igen fælt som skolelærer i 'Iqbal & superchippen'. Foto: Per Arnesen Filmanmeldelser - 15. dec. 2016 - kl. 07:38 Endnu en dilettantisk dansk familiefilm

Historien er igen til at få øje på, og 'handler' om, at Far har søgt nyt job på 27 etage, hvilket jo godt kan udgøre et benspænd, når man lider af voldsom højdeskræk. Så den kære familie beslutter sig for at tage en tur til de norske fjelde for at få ham kureret og det er jo svært at få grimme billeder ud af. Der støder ikke overraskende en overskuelig serie småproblemer af sig - ikke mindst i forhold til en kommende kollega spillet af Sofie Espersen - men mon ikke det løser sig til sidst?

Harmløst er vist det bedste man kan sige - og denne gang ikke nogen decideret fornærmelse mod ens intelligens og æstetiske sans, hvad enten man er barn eller ledsager.

Medv.: Martin Brygman, Thomas Bo Larsen, Sofie Espersen, Elton Rokahaim Møller m.fl. 87 min.

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere