'Flaskepost fra P' er krimiens svar på en Big Mac

Endnu en forudsigelig fortælling om plagede politimænd og psykopatiske mordere

Se traileren til 'Flaskepost fra P'

Flaskepost fra P. Instr.: Hans Petter Moland. <br> Premiere d. 3. marts 2016

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

'Flaskepost fra P' har godt nok skiftet instruktøren Mikkel Nørgaard ud til fordel for nordmanden Hans Petter Moland, men det gør nu ikke den store forskel i forhold til de to foregående film om afdeling Q, da serien jo ikke just er farvet af markant kunstnerisk temperament, men i både bedste og værste fald er præget af solid franchaise-tænkning. Jo mere anonymt og genkendeligt, des nemmere er det at sælge billetter til.

Børn forsvinder på mystisk vis i 'Flaskepost fra P'. (Foto: Henrik Ohsten) Filmnyheder - 2. mar. 2016 - kl. 14:33 I morgen strømmer folk i biografen

Altså endnu en maskinelt tænkt krimi af den slags der går 12 på dusinet af med eksistentielt plagede (som en slags alibi for psykologisk tyngde) politimænd, der jager udspekulerede psykopatiske mordere i et plot, hvis fornemmeste opgave er, at få tiden til at gå uden at man bemærker det.

Utroværdigt
Det komplet utroværdige handlingsforløb skyldes nok mere Adler-Olsen end manuskriptforfatteren Nikolaj Arcel, men allerede efter de ti første minutter er vi blevet udsat for så mange usandsynligheder og heldige sammenfald og tilfældigheder, at jeg er stået fuldstændig af.

Uden at skulle trække dem med det generiske handlingsforløb, leder fundet af en 8 år gammel flaskepost på sporet af to børn, der netop er blevet kidnappet fra en kristen sekt. Og så må Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) og Assad (Fares Fares) igen trække i arbejdstøjet og søge mod det mørke Jylland (som dog primært er optaget i Nordtyskland, vist nok grundet nogle lukrative produktionstilskud).

Se også: Anmeldelse: Ned i Mør(c)ket
Uinteressant
Som altid er skurken den inkarnerede ondskab selv, hvilket jo gør ham ret uinteressant, selv om han dog 'forklares' med lidt vulgær-psykologi hidrørende barndommen.

Da vi befinder os i en religiøs sfære, giver det også anledning til et par diskussioner mellem muslimen Assad og nihilisten Mørck om tro og mangel på samme, men også her befinder vi os på det absolutte begynderstadie.

Upåklageligt
Bevares, den tekniske side af sagen er upåklagelig, skuespillet er solidt uden at være prangende og generelt er der ikke noget at udsætte på overflade og design. Men ikke på nogen måde, der får den til at hæve sig over enhver gennemsnitslig tv-krimi, og når man nu skal afsætte både penge og tid til en aften i biografen kan man ærlig talt godt tillade sig at forvente mere end et anonymt produkt, hvis fremmeste (og tilsyneladende eneste) mål er øget omsætning. Krimiens svar på en Big Mac?

Johanne Louise Schmidt, Fares Fares og Nikolaj Lie Kaas gør hvad de kan med deres tyndt skrevne roller. (Foto: Christian Geisnæs) Filmmagasinet - 1. okt. 2014 - kl. 12:00 'Fasandræberne': Flot men anonym underholdning
Flaskepost fra P. Instr.: Hans Petter Moland. Medv.: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Pål Sverre Hagen, Johanne Louise Schmidt m.fl. 112 min. Premiere d. 3. marts 2016 i 132 biografer

48 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!