Hollywood-stjerne fortsætter tåbelighederne

'Jumanji: Welcome to the Jungle' er endnu en omgang hjerteløst genbrug fra Hollywood

'Jumanji: Welcome to the Jungle'. Instr.: Jake Kasdan. Premiere 25. december i 88 biografer landet over.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Dwayne Johnson har afløst David Hasselhoff som livredderen Mitch Buchannon i 'Baywatch'. Foto: UIP Filmanmeldelser - 1. jun. 2017 - kl. 15:45 'Baywatch' anno 2017 er filmens svar på en strandvasker

Hollywoods skam- og fantasiløse rovplyndring af sit eget bagkatalog er nu nået Robin Williams-filmen 'Jumanji' fra 1995 (baseret på en bog af Chris van Allsburg) som ingen vel har set siden VHS-båndet var hot shit. 'Jumanji: Welcome to the Jungle' prøver uden større held at gøre den relevant for et 2017-publikum.

Det oprindelige brætspil bliver i denne udgave uden nærmere forklaring i 1996 forvandlet til en dims, man kan sætte i et konsolspil, som derefter havner i et depot på en skole, som fire teenagere (hver deres arketype: nørden, sportsidioten, den kønne bitch, den usikre enspænder) støder på i forbindelse med en eftersididning.

Jason Statham og Dwayne Johnson edr igen oppe at toppes i 'Fast and Furious 8'. Foto: UIP Filmanmeldelser - 13. apr. 2017 - kl. 10:03 'Fast and Furious 8': Det bliver vildere og vildere

De tænder selvfølgelig for konsollen og vælger hver deres avatar, hvorefter de suges ind i spillet (en jungle) og nu er blevet forvandlet til filmens voksne skuespillere, som dog stadig skal opføre sig som forvirrede teenagere. Det klarer de uden store anstrengelser. Det 'sjove' er selvfølgelig, at nørden er blevet til muskelbundet Dwayne Johnson og at hende den forfængelige nu befinder sig i Jack Blacks korpulente korpus etc.

De er omgivet af farer og støder tilmed ind i en person, der blev fanget i spillet for 20 år siden, men opdager hurtigt, at de hver især er udstyret med tre liv, og er nødt til at overvinde de farlige dyr og diverse skurke og dermed gennemføre spillet for at kunne vende tilbage til virkeligheden.

Se også: Her er verdens mest sexede mand

Det lykkedes desværre ikke holdet (der bl.a. tæller hele fire manuskriptforfattere - altid et dårligt tegn) at overvinde historiens tåbelige præmis, og selv om Black har sine sjove øjeblikke, ligner 'Jumanji: Welcome to the Jungle' så ligner den det mest af tiden en discount-version af Indiana Jones - uden Indiana Jones.

Måske man skulle erkende, at lagrene er ved at være tømt, og i stedet prøve at skabe noget nyt i stedet for desperat at læne sig op af endnu et slidt varemærke?

Medv.: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillian m.fl.

24 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen