Justin Timberlake i tamt trekantsdrama

Woody Allens film nummer 47 hører så absolut til i den svagere ende af værket

Se traileren her:

'Wonder Wheel'. Instr.: Woody Allen. 119 min. Premiere 25. december i 47 biografer landet over.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Justin Timberlake stødte ind i en nærgående fan. Her er han fotograferet under en tale i The Memphis Music Hall of Fame sidste år. Foto: AP Intl. kendte - 27. jul. 2016 - kl. 09:33 Justin Timberlake chokeret: Fik lussing af fan

Selv om Woody Allen er fyldt 82 år, har han tilsyneladende ikke tænkt sig at skrue ned for tempoet, og fortsætter ufortrødent med at lave en film om året i snit. Med så høj en produktivitet siger det næsten sig selv, at alt ikke kan være på et lige højt niveau. Veteranens forrige film 'Café Society' (2016) hørte så afgjort til i den bedre ende, men det samme kan desværre ikke siges om aktuelle 'Wonder Wheel'.

Vi befinder os i en forlystelsespark på Coney Island omkring 1950. Ginny (Kate Winslet) arbejder som servitrice på en skaldyrssnask og er gift med karruseloperatøren og den (næsten) tørlagte alkoholiker Humpty (Jim Belushi) alt mens hendes søn har en ikke helt sund hang til at gå at sætte ild til alting.

Se også: Veloplagt og vittig Woody Allen

Dagdrømmeren Ginny forelsker sig hovedkulds i den unge livredder Mickey (Justin Timberlake), der også er filmens fortæller. Mickey tager gerne for sig af retterne, men engagement stikker vist ikke helt så dybt, og da Humptys datter Carolina (Juno Temple) efter mange års fravær gør sin entre, har vi for alvor balladen.

Et pastelfarvet, solskinsindhyllet Coney Island er en smuk symbolsk kulisse og de medvirkende skuespillere lever alle fine præstationer - især Winslet gør indtryk som den virkelighedsfjerne Ginny. Men Allens manuskript er simpelthen for tyndt, forudsigeligt og konstrueret denne gang. Det kan næppe have taget mange dage at skrive.

Se også: Kate Winslet indrømmer endelig det vi alle vidste om Titanics slutning

Der er selvfølgelig altid scener, hvor Allen med udsøgt præcision og humor rammer tomheden i den menneskelige eksistens, men i alt for lange perioder kører han blot i tomgang, og fornøjelsen bliver ikke større af, at 'Wonder Wheel' mest af alt ligner en omgang filmet teater uden dynamik i både form og indhold.

Allens betydning for den moderne filmhistorie kan næppe overvurderes, men  når boet engang skal gøres op, bliver det næppe for 'Wonder Wheel', at han bliver husket. Kun for hardcore fans.

Medv.: Kate Winslet, Justin Timberlake, Juno Temple, Jim Belushi m.fl.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen