Katastrofalt ringe superheltefilm

'Thor: Ragnarok' er en af de absolut svageste Marvel-filmatiseringer indtil videre

Se traileren her:

'Thor: Ragnarok'. Instr.: Taika Waititi. 130 min. Premiere 26. oktober over hele landet.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Listen med film baseret på Marvels mange tegneserieuniverser er efterhånden alenlang, og ser ikke ud til at stoppe foreløbig. i 2018 er der hele syv af slagsen på tapetet, og bare i indeværende år har vi fået fire nye bud. Der er med andre ord penge i skidtet.

2017 startede ellers lovende med 'Logan' - en af de allerbedste Marvel-film - og toeren i serien om 'Guardians of the Galaxy' var også stærkt underholdende. Så dalede niveauet betragteligt med 'Spider-Man: Homecoming', der understregede, at nu kan man vist ikke spinde flere ender om den stakkels Ederkoppemand.

Hugh Jackman spiller igen Wolverine. Nu med fuldskæg og alkoholproblemer. Foto: SF Film Filmanmeldelser - 1. mar. 2017 - kl. 23:17 Vild, vildere, Wolverine!

Det er dog ingen ting i forhold til den helt igennem åndssvage 'Thor: Ragnarok', der buldrer og brager derudaf i et absurd sammensurium af specialeffekter, men mangler noget så basalt som en medrivende historie. Selv med afsæt i den righoldige nordiske mytologi og intet mindre end verdens (eller i hvert fald Asgårds) undergang på spil lykkedes det instruktøren Taika Waititi og de tre manuskriptforfattere, at få blot to sammenhængende minutter ud af materialet

Selv om man råber højt, kan man godt være søvndyssende at høre på. Men om ikke andet afslører 'Thor: Ragnarok', at selv fremragende folk som Tom Hiddleston og Cate Blanchett sagtens kan gøre en dårlig figur, når blot afsættet er ringe nok. Ja, Blanchett er decideret ufrivilligt komisk som Thor og Lokes storesøster Hel, der vist nok skal forestille at fremstå skræmmende.

Spider-Man er nu en 15-årig skoledreng spillet af Tom Holland. Foto: UIP Filmanmeldelser - 6. jul. 2017 - kl. 07:32 'Spider-Man' som tam ungdomskomedie

Eneste forsonende element er faktisk Hulk/Bruce Banner (i Mark Ruffalos skikkelse), men det siger desværre mest om resten. Jeg skal ikke trætte dem med 'historien', men det handler selvfølgelig om at Thor (igen spillet af muskelbundet Chris Hemsworth, der uden held forsøger at camouflere sine manglende evner ud i skuespillet med selvironi og elendige vittigheder) skal forsøge at afværge titlens ragnarok, selv om det er lidt svært - selv for en superhelt - når man har mistet sin hammer...

Lur mig om ikke det lykkes alligevel? Ellers kommer der jo ikke flere film fra den kant. Hvilket på den anden side måske havde været en fordel.

Fraset de to om muligt endnu mere sløje fim om 'Ghost Rider' så absolut en bundskraber i Marvel-kataloget indtil videre. Men bevares, programmørerne har da været flittige om ikke andet.

Medv.: Chris hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba m.fl.

58 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen