Katastrofalt underholdende kup

'The Hurricane Heist' er en af den slags film, der er så dårlig, at det ender med at blive sjovt

Se traileren her:

'The Hurricane Heist'. Instr.: Rob Cohen. 103 min. Premiere 29. maj.

At Dwayne 'The Rock' Johnson har opnået en position, som en af verdens højest betalte skuespillere, er en af universets helt store gåder. Foto: SF Film Filmanmeldelser Så er den her: Årets hidtil ringeste film

Der er ligegyldige film, der er gode film, der er dårlige film - og så er der den slags film, der er så elendige, at det har sin egen bizarre underholdningsværdi. 'The Hurricane Heist' hører til i sidstnævnte kategori. Løjerne er instrueret af Rob Cohen, der tidligere har stået bag popcorns-baskere som 'The Fast and the Furious', 'xXx' og 'Mumien: Drage-kejserens grav', hvilket er en meget god indikator for det intellektuelle og substantielle niveau her.

Men derfor kan det jo godt være sjovt. Om end det vist mest er ufrivviligt.

Dwayne Johnson og kompagni opfører sig i skræmmende virkelighedstro grad som forvirrede teenagere i 'Jumanji: Welcome to the Jungle'. Foto: UIP Filmanmeldelser Hollywood-stjerne fortsætter tåbelighederne

Vi lægger ud i 1992 i Alabama, hvor to små drenge er vidner til, at deres far bliver slået ihjel under en orkan. Så spoler vi 25 år frem i tiden - hvor de to drenge nu er blevet henholdsvis meteorolog og fordrukken - og endnu en orkan er på vej. Og grundet klimaforandringerne antager den nu en hidtil ukendt styrke.

Som om det ikke var nok, har en fæl bande planlagt at benytte forvirringen og evakueringen under orkanen til at stjæle 600 millioner dollar, der skulle have været makuleret. Præcis hvordan de har timet den militærlignende aktion til at falde sammen med det ikke helt forudsigelige vejrlig, melder historien ikke noget tom. Ej heller hvor de noget senere skyder med skarpt efter den eneste, der har koden til det rum, hvor pengene befinder sig.

Det bliver endvidere mere end antydet, at den FBI-kvinde (spillet af Maggie Grace fra bl.a. serien 'Lost'), der i selskab med de to førnævnte brødre skal forsøge at forpurre kuppet, har sine egne ting at slås med, men den - ret afgørende - detalje glemmer filmens manuskript at uddybe undervejs. Og sådan kunne man blive ved.

Jason Statham og Dwayne Johnson edr igen oppe at toppes i 'Fast and Furious 8'. Foto: UIP Filmanmeldelser 'Fast and Furious 8': Det bliver vildere og vildere

Kortslutningerne står på alle måder i kø her, men efter et stykke tid bliver det så absurd, at man er nødt til at grine af det. Det samme gælder det akavede skuespil og de selvdøde replikker, der blot er med til at understrege den groteske underholdningsværdi.

Det hjælper selvfølgelig også på det, at computerteknikken efterhånden har nået et niveau, hvor man kan lave ganske overbevisende effekter, selv om man ikke er i besiddelse af et 'Star Wars'-budget. Og som man nok kan regne ud, bliver der ikke sparet på effekterne her.

Nej, 'The Hurricane Heist' er målt på stort set alle tænkelige parametre ikke nogen god film, men går man med på dens tåbelige præmisser samt er parat til at sluge et par narrative kameler eller tre undervejs, venter der faktisk tilskueren en sært fascinerende rutsjebanetur. Måske den perfekte tømmermændsfilm?

 

7 kommentarer
Vis kommentarer