'Kvinden i toget' som tam filmthriller

Kender man plottet bag 'Kvinden i toget', er der absolut ingen grund til at se filmudgaven

Se traileren her:

'Kvinden i toget'. Instr.: Tate Taylor. 112 min. Premiere 3. november i biografer over hele landet.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Lad det være sagt med det samme: Er man en af de mange, der har læst Paula Hawkins thriller 'Kvinden i toget', er der absolut ingen grund til at indløse billet til Tate Taylors nærmest obligatoriske filmatisering af bestselleren.  For selv om historien er flyttet fra London til New York, er plottet i store træk det samme, lige som opbygningen med forskellige (mere eller mindre pålidelige) fortællerstemmer og spring frem og tilbage i tid.

For ved man, hvordan det hele hænger sammen og ender - hvilket trods alle finterne ikke kommer som den store overraskelse - er der ikke rigtig noget at komme efter. Personerne er ganske endimensionale og troværdighed er ikke noget, man bekymrer sig synderligt om her.

Se også: Kendt Hollywood-par er blevet forældre

Men selv om man ikke kender historien på forhånd, er det så som så med underholdningsværdien. Og den uundgåelige sammenligning med David Finchers åndsbeslægtede 'Kvinden der forsvandt' (ligeledes baseret på en populær bog), falder bestemt ikke ud til Taylors fordel.

Uden at røbe for meget handler 'Kvinden i toget' om stakkels Rachel (Emily Blunt), der har slået sig på flasken efter sin skilsmisse fra manden Tom (Justin Theroux), der nu bor sammen med elskerinden, der tilmed har givet ham det barn, som Rachel ikke var i stand til.

Benicio Del Toro, Josh Brolin og Emily Blunt som henholdsvis
den grusomme, den onde og den gode. (Foto: Nordisk Film) Filmanmeldelser - 22. okt. 2015 - kl. 10:46 Anmeldelse: Virtuos voldsspiral

Hun tilbringer dagen med at pendle ind til det arbejde, hun for længst er blevet fyret fra, og på vejen passerer hun både sit gamle hus (hvor Tom stadig bor) samt et lidt længere nede af vejen, der tilhører det billedskønne par Megan (Haley Bennett) og Scott (Luke Evans), og hun er nærmest besat af begge pars tilsyneladende perfekte liv, der står i skærende kontrast til hendes egen miserable eksistens.

Men en dag ser hun noget, der vender op og ned på tingene og begivenhederne eskalerer hurtigt herfra, mens Rachel i kronisk omtåget tilstand forsøger at finde ud af, hvad der er op og ned...

Emily Blunt vil bruge sit kendte ansigt til at kæmpe for homoseksuelles rettigheder. (Foto: AP) Intl. kendte - 22. dec. 2014 - kl. 18:55 Skuespillerinde: Jeg vil være et homo-ikon

Den ellers altid gode Emily Blunt kæmper forgæves med at får os til at tro på sin karakter, der ligget er godt stykke fra bogens kvabsede version, men alle de tre kvindelige fortællere er sært uinteressante personer, og så er der som sagt ikke så meget at komme efter, hvis man allerede ved, hvem der myrdede Megan, og filmen får trods flotte billeder af den danske fotograf Charlotte Bruus Christensen besynderligt lidt ud af romanens voyeuristiske elementer.

Danny Elfmans æggende score er faktisk det bedste, og det er lige som ikke helt nok.

Medv.: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux m.fl. 

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!