Prætentiøst portræt

Hverken hoved eller hale i ny dokumentarfilm om Arcade Fire

Se traileren til ’Arcade Fire: The Reflektor Tapes’ her.

 
'Arcade Fire: The Reflektor Tapes' Instr.: Kahlil Joseph. Premiere 24. september

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Kahlil Josephs dokumentarfilm ’Arcade Fire: The Reflektor Tapes’ tager som titlen antyder udgangspunkt i det canadiske band Arcade Fires fjerde album ’Reflektor’, og er en blanding af ’the making of’, koncertfilm og impressionistisk avantgardeeksperiment tilsat eksotiske billeder fra Haiti og Jamaica.

Se også: Arcade Fire brændte ikke igennem

Men hvor Arcade Fires album er et spraglet, inspirerende værk er Josephs film mestendels en prætentiøs rodebutik, der ikke gør en meget klogere på noget som helst - og da slet ikke Arcade Fires musik. Bevares, der er en del flotte koncertoptagelser undervejs – Arcade Fire er altid leveringsdygtige i spektakulære shows – men desværre ofte ledsaget af lydside, der musikalsk ikke stemmer overens med billederne. Spredte, lommefilosofiske betragtninger om musikkens tilblivelse virker nærmest ufrivilligt komiske, lige som det meget indforståede setup nok vil skære alle andre end hardcore fans fra.

Se også: Keith Richards: Musikeren bag myterne

Og selv deres tålmodig sættes på prøve i løbet af de blot 75 minutter, der mestendels ligner en overdimensioneret musikvideo. Producenterne har tilsyneladende været opmærksomme på filmens mangler og har derfor efter rulleteksterne indsat et kvarter langt interview med Will Butler og kompagni. Det bliver miseren ikke bedre af.

Hør pladen i stedet.

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer