Søren Malling er et dumt svin

'Mesteren' er en inderligt ligegyldig beskrivelse af den kreative overklasses åndelige armod

Se traileren her:

'Mesteren'. Instr.: Charlotte Sieling. 94 min. Premiere 2. marts i 71 biografer landet over.

2
4.1
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

At Søren Malling er en fremragende skuespiller er for længst veldokumenteret. Man har måske været mere i tvivl om Jakob Oftebro, der tit har virket lidt stiv og unaturlig (ikke mindst i '1864'), men han gør det såmænd glimrende her. Det er med andre ord ikke de to altdominerende hovedroller og alfahanners skyld, at 'Mesteren' ikke er nogen synderligt vellykket fillm.

Der er tale om endnu variant af fortællingen om den fortabte søn. Malling spiller kunstneren Simon, der har alt. Rigdom, international berømmelse, en smuk kone, en ung elskerinde, et hold af logrende assistenter og et enormt ego. Samt en ukendt søn.

Søren malling og Bodil Jørgensen genoplever deres ungdom i 'Forældre'. Foto: Nordisk Film. Filmanmeldelser - 2. nov. 2016 - kl. 22:41 Anmeldelse: Fanget i fortiden

Denne dukker pludselig op, efter at have levet hele sit liv med moderen i London da Simon skred, mens han var helt lille, fordi 'han kedede sig'. Casper (Oftebro), som han hedder, viser sig ikke blot at være uønsket, men tilmed at have et ikke ubetydeligt talent som en Banksy-lignende street-artist.

Han bliver altså ikke bare en påmindelse om, at Simon engang skal dø, men også en trussel mod patriarkens kunstneriske enevælde. Det kunne muligvis have været interessant, hvis miljø og personer ikke havde været så gennemført karrikerede. Det er muligt, at denne slags ulidelige personager findes, men det bliver de ikke nødvendigvis mere interessante af.

Se også: Ny film om bokseren Jørgen 'gamle' Hansen

Ingen af de medvirkende har noget, der blot minder om forsonende træk, blot hovederne langt oppe i egne røvhuller. Derfor bliver det meget svært at mønstre blot den mindste smule sympati og engagement for nogen af karakterene.

Og da det hele tilmed munder ud i banalt melodrama og hanekamp, kan man ikke gøre andet end at trække på smilebåndet. Hvilket vist overhovedet ikke var meningen.

Mallings pyjamasklædte dumme svin kunne muligvis have fungeret i en satirisk sædeskildring, for han faktisk er ret god til at spille opblæst nar. Men ikke her pakket ind i lommepsykologiske floskler om den kreative overklasses åndelige og følelsesmæssige armod. Intet kunne være mere ligegyldigt lige nu. 

Medv.: Søren Malling, Jakob Oftebro, Ane Dahl Torp, Søren Pilmark m.fl.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen