Afrikansk film stak af med syv franske filmpriser

'Timbuktu' varmer op til søndagens Oscar-show ved at vinde prisen som årets bedste film i Frankrig

Instruktør Abderrahmane Sissako sammen med 'Timbuktu'-holdet til Cannes Filmfestivalen sidste år. (Foto: All Over)
Instruktør Abderrahmane Sissako sammen med 'Timbuktu'-holdet til Cannes Filmfestivalen sidste år. (Foto: All Over)

Den afrikanske film 'Timbuktu', der er nomineret til en Oscar i kategorien for bedste udenlandske film, vandt hele syv Cesar-statuetter ved den franske filmbranches svar på den årlige filmfest i Los Angeles, der finder sted på søndag.

Filmen, der er instrueret af Abderrahmane Sissako fra Mauretanien, fik blandt andet en Cesar for årets bedste film ved prisuddelingen sent fredag aften i Paris.

Den betragtes som den første film fra Mauretanien, der er i spil til en Oscar, men den er finansieret og produceret i Frankrig.

'Timbuktu', der fik verdenspremiere ved Cannes-festivalen sidste, fortæller historien om en by kontrolleret af jihadister.

Benedict Cumberbatch og hans udkårne, Sophie Hunter. (PA Photos) flash Oscar-nomineret skuespiller gifter sig

Den gamle handelsby i Mali, som lægger navn til filmen, blev erobret af væbnede islamister under oprøret i den nordlige del af landet i 2012. Timbuktu er siden blevet generobret af militæret med støtte fra soldater fra den tidligere kolonimagt Frankrig.

Prisen som bedste udenlandske film gik for øvrigt til den fransk-canadiske 'Mommy'.

Aftenens største overraskelser var, at Pierre Niney løb med prisen som bedste skuespiller for sin præstation i 'Yves Saint Laurent' og Adele Haenel som bedste skuespillerinde for sin rolle i 'Love at First Fight'.

Det var 40. gang, at Cesar-priserne blev uddelt.

Oscar-nomineringer er på plads. Den 22. februar bliver statuetterne uddelt til de endelige vindere. (Foto: AP) Filmnyheder Oscar 2015: Og de nominerede er...

Filmplakaten til 'Timbuktu'. (Foto: All Over)
Filmplakaten til 'Timbuktu'. (Foto: All Over)

0 kommentarer
Vis kommentarer