Anders W. efter komiker-rolle: Vi ses ikke på Comedy Zoo

Skuespilleren holder sig til skuespillet efter at have prøvet kræfter med stand up

Anders W. Berthelsen har ingen ambitioner om at kaste sig ud i en karriere som stand up-komiker. Billedet her er fra filmen 'Comeback', hvor han spiller en komiker, hvis bedste dage ligger bag ham. (Foto: Nordisk Film)
Anders W. Berthelsen har ingen ambitioner om at kaste sig ud i en karriere som stand up-komiker. Billedet her er fra filmen 'Comeback', hvor han spiller en komiker, hvis bedste dage ligger bag ham. (Foto: Nordisk Film)

Anders W. Berthelsen er skuespiller - og det bliver han ved med at være, forsikrer han efter at have prøvet kræfter med standup-komikken under optagelserne til 'Comeback'.

- Det var sjovt at arbejde med alt det her standup. Men I skal nok ikke forvente at se mig på Comedy Zoo (københavnsk comedy-klub, red.), siger han og fortsætter:

- Jeg har simpelt hen så megen respekt for dem, der bare lige går ned og afprøver deres materiale på scenen. Noget af det falder jo bare gigantisk til jorden, og at de kan tage det med oprejst pande, er jeg ret imponeret over.

Sarah-Sofie Boussnina og Anders W. Berthelsen leverer begge habile præstationer i den tyndbenede komediefilm 'Comeback' (Foto: Nordisk Film) Filmanmeldelser - 5. aug. 2015 - kl. 22:19 Anmeldelse: For få grin i dansk film om kikset komiker

- Hvordan adskiller det sig fra, når du står på scenen i et teaterstykke?

- På teatret er man ikke alene om det. Vi har en instruktør og en forfatter, som vi altid kan skyde skylden på. 'Det er virkelig også et lortestykke', kan vi jo sige, hvis det går helt galt. Det er sværere som standupper, for de skriver selv materialet, siger han og fortæller, at det krævede nogen overvindelse at lave nogle af de kiksede standup-scener i filmen.

- Det var ret sjovt at lave de scener, hvor jeg skulle sige ting på scenen, som var pinlige og bare faldt til jorden. Vi havde hyret en standupper til ligesom at varme publikum op og få dem til at grine, og så skulle jeg så på og lave de her jokes, der var vildt dårlige. Folk sad bare og kiggede og sagde ingenting. Selv om jeg vidste, at det var skuespil, så ramte det mig alligevel. Det er bestemt ikke en rar følelse.

Anders W. Berthelsen er ikke en drengerøv og har ikke noget problem med at blive ældre. (Foto: Linda Johansen) Kendte Anders W. Berthelsen: Jeg er ikke en 'sucker' for fortiden

Anders W. Berthelsen er aktuel i filmen 'Comeback'. (Foto: Linda Johansen)
Anders W. Berthelsen er aktuel i filmen 'Comeback'. (Foto: Linda Johansen)

Anders W. Berthelsens rolle som Thomas Vang kan sagtens minde om op til flere komikere på den danske standup-scene.

Skuespilleren understreger dog, at karakteren ikke er bygget over nogen specifik person.

- Jeg har siddet og studeret de danske standuppere intenst. Thomas Vang er ikke nogen bestemt standupper i branchen. Det er et sammenkog af alle mulige.

'Comeback' havde premiere over hele landet i torsdags.

Se også: Anders W: Nu går vi i gang med Klassefesten 3