Mads Mikkelsen: Jeg har aldrig haft en karriereplan

Igen i år er Mads Mikkelsen med ved den prestigefyldte filmfestival i Cannes. Men det er ikke med vilje

Mads Mikkelsen tager et skridt ad gangen. (Foto: AP/Nathan Denette).
Mads Mikkelsen tager et skridt ad gangen. (Foto: AP/Nathan Denette).

For andet år i træk er den danske skuespiller Mads Mikkelsen aktuel med en film, der er inviteret med til filmfestivalen i Cannes i Sydfrankrig.

Sidste år vandt skuespilleren prisen som bedste skuespiller for sin rolle i Thomas Vinterbergs 'Jagten'. I år spiller han Michael Kohlhaas i en fransk film af samme navn. Filmen er med i festivalens hovedkonkurrence.

Men at han igen kan føre sig frem ved den mest prestigefyldte festival med en hovedrolle i et Guldpalme-bud er ikke noget, han har planlagt.

Det er nemlig ikke en stålsat karriereplan, der driver skuespilleren - det er lyst.

Se også: Mads Mikkelsen er højdepunktet i ny fransk film

- Jeg sætter mig ikke ned og tænker: 'Nu vil jeg lave en lille film', eller 'Nu vil jeg lave en stor amerikansk produktion'. Jeg har altid taget det ét skridt ad gangen hele mit liv, og det har da fået mig et sted hen, siger Mads Mikkelsen.

- Det at planlægge min karriere har aldrig været en stor del af mit liv. Jeg har satset på at lave de ting, jeg har haft lyst til at lave, og det er så på en måde blevet til en karriere. Hvor jeg ender, er derfor ofte også en overraskelse for mig selv, siger skuespilleren.

Se også: Mads Mikkelsen-serie for blodig til Utah

I filmen spiller han en mand, der bliver uretfærdigt behandlet af en baron og som kæmper hårdnakket for at få oprejsning. Det kommer til at koste ham dyrt.

Men om han kan vinde en pris for sit skuespil igen i år, tvivler han på.

- Der er jeg slet ikke henne i tankerne. Jeg havde fuldstændig glemt denne film, fordi det er så lang tid siden, vi lavede den, så jeg er bare glad for at være med, virkelig lykkelig.

- Men skulle det ske, ville jeg blive helt overrasket og forvirret og også glad. Men lad os nu se, om der ikke er nogle andre 'tungvægtere', siger han.

Priserne uddeles søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer