'Fasandræberne' starter optagelser

Optagelserne til Jussi Adler Olsens 'Fasandræberne' starter allerede kort før den første film i serien 'Kvinden i buret' får premiere

Nikolaj Lie Kass og Fares Fares ses her i rollerne som vicekriminalkommislør Carl Mørck og hans assistent Assad.(Foto: Christian Geisnæs)
Nikolaj Lie Kass og Fares Fares ses her i rollerne som vicekriminalkommislør Carl Mørck og hans assistent Assad.(Foto: Christian Geisnæs)

Det har hele tiden ligget på tegnebrættet, at de fire første bøger i Jussi Adler Olsens vildt succesfulde Afdeling Q-serie skulle filmatiseres. Om godt seks uger er der premiere på første film, den med spænding ventede 'Kvinden i buret', som rammer biografer over hele landet 3. oktober. Men i dag kan Zentropa afsløre, at planerne for film nr. 2 er så langt fremme, at optagelserne allerede går i gang inden premieren på Kvinden i buret. Film nr. 2 hedder 'Fasandræberne' og går i optagelse d. 23. september i Nordtyskland og senere i København.

'Kvinden i buret' blev for første gang vist for 10 dage siden under Locarno Film Festival i Schweiz, hvor den fik strålende anmeldelser af de internationale kritikere. Ekstra Bladet har også set filmen, der i den grad lever op til forventningerne. Der er noget at glæde sig til.

Se også: Internationale anmeldere hylder 'Kvinden i buret'Fra højre ses Fares Fares, Nikolaj Lie Kaas og Sonja Richter, der alle spiller centrale roller i 'Kvinden i buret'. (Foto: Polfoto). Filmnyheder - 9. aug. 2013 - kl. 12:04 Få et smugkig på 'Kvinden i buret'

Carl Mørck og Assad er igang med at opklare et mord i deres usle kontor i kælderen på Politigården i København i en scene fra 'Kvinden i Buret'.(Foto: Christian Geisnæs)
Carl Mørck og Assad er igang med at opklare et mord i deres usle kontor i kælderen på Politigården i København i en scene fra 'Kvinden i Buret'.(Foto: Christian Geisnæs)

Utilpassede kostskolebørn
Det er filminstruktøren Mikkel Nørgaard, der har lavet 'Kvinden i buret', og som allerede om en måned også skal kaste sig over 'Fasandræberne'. I 'Fasandræberne' starter historien i 1994, hvor et tvillingepar findes brutalt myrdet i et sommerhus. Politiets efterforskning peger i retning af en gruppe rigmandsbørn fra en nærliggende kostskole, men sagen lukkes, da en lokal outsider erklærer sig skyldig og dømmes for mordene.

20 år senere ender sagen på vicekriminalkommissær Carl Mørcks skrivebord, og han indser hurtigt, at noget er galt. Carl og hans assistent Assad genoptager sagen og finder frem til et gammelt nødopkald fra en desperat pige, der tilsyneladende kender til mordene.

Snart bliver de to kastet ud i en intens søgen efter pigen, Kimmie, der har været forsvundet siden mordene fandt sted. Men Carl og Assad er ikke de eneste, der jagter Kimmie, da hendes viden er til stor fare for en gruppe indflydelsesrige mænd i toppen af samfundet, og de vil gøre alt hvad de kan for at forhindre fortiden i at indhente dem.

Se også: Nikolaj Lie Kaas er klar til lussinger


Holdet foran og bag kameraet
I 'Fasandræberne' publikum igen glæde sig til at opleve Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck, Fares Fares som Assad og Søren Pilmark som Marcus Jacobsen i rollerne. Til gengæld er det første gang, at vi møder Carl Mørcks stærkt excentriske sekretær Rose, som bliver en fast del af trekløveret i Afdeling Q. Hvem der skal spille hende er ikke på plads endnu, men vil blive offentliggjort i løbet af de kommende uger. Det samme gælder det øvrige ikoniske persongalleri inkl. posedamen Kimmie, forretningsmanden Ditlev Pram og børsanalytikeren Ulrik Dybbøl.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen