Ålen: Du sender bare betjentene, Jelved

Peter Aalbæk er ligeglad med kulturministerens opfordring til, at han skal udlevere bilagene for filmen 'Antichrist'

Kulturministeren må sende en patruljevogn, hvis hun vil have bilag for filmen 'Antichrist', lyder det fra den 57-årige Zedntropa-direktør, Peter Aalbæk Jensen. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)
Kulturministeren må sende en patruljevogn, hvis hun vil have bilag for filmen 'Antichrist', lyder det fra den 57-årige Zedntropa-direktør, Peter Aalbæk Jensen. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)

Filmbossen Peter Aalbæk Jensen tager det med sindsro, at kulturminister Marianne Jelved nu er gået ind i sagen om hans påståede fiflerier med offentlige filmstøttekroner.

Aalbæk er blevet kritiseret for ikke at ville udlevere bilag til Det Danske Filminstitut (DFI) for filmselskabet Zentropas brug af offentlige støttemidler i forbindelse med filmen 'Antichrist'.

DFI har nu iværksat en uvildig revisorundersøgelse af sagen, mens Marianne Jelved (R) i går luftede muligheden for en ny lovgivning om kontrollen med filmstøtte.

Trods det skal hverken DFI eller Jelved regne med at se så meget som et eneste bilag fra Zentropa, hvis det står til direktøren for det hele:

- Ja, det er da fint, men det er bare mig, der har bilagene og nøglen til skabet, siger Peter Aalbæk og understreger, at intet bliver udleveret af frivillighedens vej.

- Hvis hun kan bestille en politibil med nogle kraftige jyder, så kan de jo sikkert få mig lagt ned. Hvis jeg altså ikke når at sluge nøglen inden, lyder det ubekymret fra Ålen, som ikke mener, han har noget at skjule.

Se også: Kulturminister til Ålen: Aflever regnskaberneSe også: Bestyrelsesformand: Reglerne gælder også for Peter Aalbæk

- Både BT og Det Danske Filminstitut får sig en lang næse, hvis de nogensinde får lagt mig ned og fravristet mig nøglen til de bilag. Det kan jeg kun glæde mig til, siger Peter Aalbæk Jensen med henvisning til, at det er BT, der har bragt de afslørende historier om filmselskabets påståede fusk.

Se også: Filminstitut: Ved ikke hvad Ålen skjulerSe også: Peter Aalbæk søger aktindsigt hos DFI

Han er meget irriteret over udsigten til at få eksterne revisorer på nakken.

- Jeg bliver i forvejen reguleret i hoved og røv. Nu sender man et par tosser ud fra Deloitte og Touche, som ikke aner, hvad der er foran og bagved på et kamera. Det kommer til at tage så meget tid for dem at forstå noget som helst, så det bliver en dyr regning til det danske filminstitut.

Som han ser det, så handler sagen i langt højere grad om generelle principper og rammer for dansk filmproduktion.

- Næste gang så bliver det kutyme, fordi filminstituttets direktør (Henrik Bo Larsen, red.), udover at være doven og uinteresseret i dansk film, også er en tøsedreng. Så jeg kan se for mig, at det bliver en vanlig praksis, så der ikke kommer nogen fedtmærker på hans CV, inden han - hurtigst muligt efter min mening - søger et nyt job, siger Peter Aalbæk Jensen.

Se også: Peter Aalbæk kræver DFI-direktør fyretSe også: Derfor er Peter Aalbæk sur på DFI

0 kommentarer
Vis kommentarer