Danske anmeldere er vilde med Malmros' livsværk

Det amerikansk medie The Hollywood Reporter er modsat danske anmeldere kritisk over for filmen 'Sorg og glæde'

Jakob Cedergren og Helle Fagralid spiller hovedrollerne som ægteparret, der oplever den vel nok størst mulige sorg og ulykke i deres liv.
Jakob Cedergren og Helle Fagralid spiller hovedrollerne som ægteparret, der oplever den vel nok størst mulige sorg og ulykke i deres liv.

Mens danske anmeldere sender store roser til filminstruktøren Nils Malmros og hans dybt personlige livsværk, 'Sorg og glæde', er tonen anderledes skarp fra den anden side af Atlanten.

Det amerikanske medie The Hollywood Reporter skriver blandt andet, at filmen ikke er overbevisende.

- Stærk og nådesløs, men den mangler nuance og plausibilitet på trods af dens faktuelle fundament, skriver anmelder Jordan Mintzer og fortsætter:

- Malmros formår aldrig at transformere sit materiale til nuanceret og stærk drama.

I filmen 'Sorg og Glæde' blotlægger den århusianske filminstruktør et afgørende kapitel af sit smertefulde voksenliv, nemlig historien om, at hustruen, Marianne, slog parrets datter på ni måneder ihjel.

Se også: Helle Fagralid: Jeg føler ikke, at jeg spillede Marianne

Jakob Cedergren og Helle Fagralid spiller hovedrollerne som ægteparret, der oplever den vel nok størst mulige sorg og ulykke i deres liv, og som på et nærmest håbløst fundament alligevel forsøger at nå frem til en gensidig og moden kærlighed.

Ifølge The Hollywood Reporter havde det hjulpet på bedømmelsen, hvis man som publikum kendte til instruktørens personlige liv i forvejen.

- Historien er tydeligvis taget fra Malmros' eget liv, men dette kun indlysende for dem, der er bekendt med hans biografi i forvejen, eller for publikum, der venter på en fodnote i rulleteksterne, lyder det fra Jordan Mintzer.

I den helt anden - og langt mere positive grøft - står de danske anmeldere. Ekstra Bladet kalder blandt andet Malmros' film for 'imponerende' og tildeler den hele fem ud af seks stjerner.

Jakob Cedergren og ikke mindst Helle Fagralid leverer to imponerende præstationer som alter egoer for instruktøren og hans psykisk syge hustru. (Foto: Nordisk Film) Kendte Det var jo ikke med vilje

- 'Sorg og glæde' er hans sidste film. Som derved sætter et enestående punktum for et værk, der samlet står som et af de bedste herhjemme nogensinde, skriver Henrik Queitsch.

Det samme antal stjerner giver DR's anmelder med følgeteksten: 'En sjældent øjenåbnende kærlighedshistorie'.

- Der findes film, man glemmer, så snart man har set dem, og film, der rumsterer i et par timer eller måske en uge, og så er der film, som bliver ved med at leve og måske endda vokse med én. For den her anmelder er 'Sorg og glæde' absolut det sidste, skriver Per Juul Carlsen.

Se også: Malmros græd med sine skuespillere

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere