Bille August på vej med ny dansk film

Ghita Nørby skal spille hovedrollen i Bille August kommende film 'Stille hjerte'

Bille August er her samlet med skuespillerne i sin nye film 'Stille hjerte'.(Foto: Rolf Konow)
Bille August er her samlet med skuespillerne i sin nye film 'Stille hjerte'.(Foto: Rolf Konow)

Det er et år siden, at Bille August var aktuel i de danske biografer med sin sidste danske film 'Marie Krøyer' med Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollen. Men nu er han allerede på vej med en ny dansk spillefilm med titlen 'Stille hjerte', hvor han har selveste Ghita Nørby i hovedrollen. Optagelserne til filmen, der også har Morten Grunwald, Paprika Steen, Danica Curcic, Pilou Asbæk og Jens Albinus i bærende roller, går igang på Fyn den 18. november.

Se også: 64-årige Bille August luftede sin baby

Tre generationer tager afsked
Filmen tager ifølge Det Danske Filminstitut udgangspunkt i tre generationer, der samles over en weekend for at tage afsked med deres hustru, mor, svigermor, mormor og veninde. Søstrene Sanne og Heidi har sammen med resten af familien accepteret, at deres syge mor ønsker at dø, før hendes sygdom forværres. Weekenden skrider frem, mens moderens beslutning bliver sværere og sværere at håndtere, og det bliver tydeligt, at familien aldrig har haft mere brug for hinanden end nu.

Ghita Nørby har rollen som moren, og Morten Grunwald er hendes mand. Paprika Steen spiller den ældste datter Heidi og Danica Curcic lillesøsteren Sanne. Pilou Asbæk, Jens Albinus, Vigga Bro og Oskar Sælan Halskov ses i rollerne som nære familiemedlemmer og venner.

Se også: Hollywood hagler Bille Augusts film ned

Christian Torpe har skrevet manuskript, Dirk Brüel fotograferer, Jette Lehmann står for scenografi og Niels Arild for lyddesign, mens Janus Billeskov Jansen og Anne Østerud er klippere. Jesper Morthorst producerer for SF Film Production med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut på 3,8 mio. kr. gennem Markedsordningen og 1,2 mio. kr. i regional støtte. SF Film, TV 2 og FilmFyn står for den øvrige finansiering.

'Stille hjerte' har planlagt dansk premiere i september 2014.

Bille August har tidligere vist, at han er bedst, når han arbejder i det skandinaviske univers. Blandt andet vandt han i 1988 både en Oscar og en Golden Globe for filmen 'Pelle Erobreren', mens han i 1992 løb med De Gyldne palmer i Cannes for filmen 'Den Gode Vilje'.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere