'Tarok' ligner en taber

Dansk hestefilm bliver aldrig den publikumsmagnet, som Regner Grasten drømte om

Regner Grasten ses her sammen med 'Tarok'-filmens instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis. (Pressefoto: Kamilla Bryndum)
Regner Grasten ses her sammen med 'Tarok'-filmens instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis. (Pressefoto: Kamilla Bryndum)

Den danske hestefilm skuffede de fleste danske filmkritikere på premieredagen, hvor den blandt andet kun med nød og næppe hev to stjerner hjem fra Ekstra Bladets anmelder.

Nedturen synes nu at være total for ’Tarok’, der i morgen har spillet i landets biografer i 14 dage.

Filmproducenten og manusforfatteren bag ’Tarok’, 57-årige Regner Grasten havde i forbindelse med lanceringen af filmen udtalt, at han håbede på at den mindst ville sælge 150.000 billetter i Jylland og omegn.

Det mål synes at være helt ude for rækkevidde, da ’Tarok’ i den forgangne weekend blot solgte sølle 17.000 billetter. Det bringer filmens samlede billetsalg op på 69.000.

Se også: Anmeldelse: Tarok - en selvdød krikke

Dermed kommer ’Tarok’ formentlig til at blive årets tredjemindst sete danske film taget antallet af premierebiografer i betragtning, kun ’undergået’ af Annette K. Olsens ’Skytten’ og Nicolas Winding-Refns ’Only God Forgives’ med henholdsvis 45.000 og 26.000 solgte billetter.

To danske film mangler endnu at få premiere i år. Nemlig, Niels Malmros' 'Sorg og glæde', der får premiere i morgen torsdag og Lars Von Triers 'Nymphomaniac'. Sidstnævnte dog først med premiere den 25. december, så den bliver næppe en kandidat, der vil kunne stikke af med titlen 'Årets mest sete danske film' i 2013.

Skal man pege på en mulig vinder af denne titel, bliver det formentlig Mikkel Nørgaards filmatisering af Jussi Adler Olsens 'Kvinden i buret', som i skrivende stund har solgt svimlende 660.000 billetter og stadig går i mange biografer landet over.

På anden pladsen ligger Thomas Vinterbergs 'Jagten', som havde premiere i januar og dengang blev der langet 672.000 billetter over disken.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!