Bent Fabricius-Bjerre raser mod Bjergkøbing-kopi

Den danske komponist, der skrev musikken til den tempofyldte kultfilm 'Bjergkøbing Grand Prix', er sur på folkene bag den aktuelle opfølgning 'Jul i Bakkekøbing'

Remo Caprino, der sammen med sin far Ivo stod bag kult-hittet 'Bjergkøbing Grand Prix' ses stadig med Bent Fabricius-Bjerre, der komponerede filmens musik. (Foto: Jakob Jørgensen)
Remo Caprino, der sammen med sin far Ivo stod bag kult-hittet 'Bjergkøbing Grand Prix' ses stadig med Bent Fabricius-Bjerre, der komponerede filmens musik. (Foto: Jakob Jørgensen)

I går var der premiere på børnefilmen 'Jul i Bakkekøbing', der meget vel kan gå hen og blive julens store biografhit.

Filmen, der har premiere i 79 biografer over hele landet, er en helt åbenlys fortsættelse af universet fra den klassiske, megapopulære dukkefilm 'Bjergkøbing Grand Prix' fra 1975, der netop er blevet genudgivet på blu-ray.

Anede intet
Det pudsige er blot, at folkene bag 'Bjergkøbing Grand Prix' intet har at gøre med den nye film.

- Jeg anede intet om det, og fandt først ud af det via pressen, efter optagelserne var sat i gang, siger Remo Caprini, der var indspilningsleder og medforfatter på den originale film, der blev instrueret af hans far Ivo Caprino.

Remo Caprini, der de seneste 40 år har forvaltet 'Bjergkøbing'-arven, har endnu ikke besluttet sig for, om han vil trække den nye films bagmænd i retten, men han regner ikke med, at han får tid til et langtrukket retsdrama, da arbejdet med den spritnye 'Bjergkøbing'-blu-ray-udgave - der er produceret i 40.000 eksemplarer - tager al hans tid.

Som det vil være de fleste 'Bjergkøbing'-fans bekendt, er musikken til filmen komponeret af danske Bent Fabricius-Bjerre, der stadig ses privat med Remo Caprini.

Moralsk forkert
Han blev i lighed med Remo særdeles forundret, da han pludselig kunne læse, at der kom en ny film med karaktererne og universet fra den første.

- Jeg synes bestemt ikke, det er pænt overfor Remo. Det er muligt, at juraen er i orden, men moralsk er det helt forkert. Det er jo Remos skyld, at den film har holdt sig populær i de mange, mange år. Han har arbejdet med den hver evig eneste dag, og nu kommer der så bare nogle andre og uden videre skummer fløden. Det synes jeg ikke, man kan gøre. Det er absolut ikke i orden, siger Bent Fabricius-Bjerre til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Jeg har ikke set filmen, men jeg håber ikke, de har brugt noget af min musik. Så går det da helt galt. Der er i hvert fald ingen, der har orienteret mig. Jeg ved kun det, jeg har læst i aviserne. Det er lidt usædvanligt det hele.

Anmelderne jubler
Trods striden om rettigheder er 'Jul i Bakkekøbing' blevet flot modtaget af de danske anmeldere.

Den er blevet tildelt hele seks stjerner i Jyllands-Posten, fem hjerter i Politiken og fem stjerner i filmmagasinet Ekko, mens BT og Berlingske uddeler fire stjerner.

1 af 2 Der er alvorlige sneproblemer i Bakkekøbing/Bjergkøbing i år.
2 af 2 Remo Caprino, der sammen med sin far Ivo stod bag kult-hittet 'Bjergkøbing Grand Prix' ses stadig med Bent Fabricius-Bjerre, der komponerede filmens musik. (Foto: Jakob Jørgensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere