Kontroversielle Von Trier skræmmer ikke stjernerne

Selvom Lars Von Trier er kontroversiel, så er han også en af verdens bedste instruktører. Og det tæller mest

Lars von Trier slapper her af på en række stole under optagelserne til sin film 'Nymphomaniac'. (Foto: Christian Geisnæs)
Lars von Trier slapper her af på en række stole under optagelserne til sin film 'Nymphomaniac'. (Foto: Christian Geisnæs)

Da Lars Von Trier i maj 2011 satte sig ned foran pressen ved filmfestivalen i Cannes for at præsentere sit nye værk 'Melancholia', havde ingen forudset, hvilken furore det pressemøde ville skabe.

Men et par udtalelser om nazister fik den danske instruktør smidt ud af filmfestivalen, og mærkatet persona non grata blev hæftet på ham.

Trods den uheldige episode er der dog ingen tvivl om, at Lars Von Trier rangerer højere end nogensinde på listen over de instruktører, mange af de helt store skuespillere drømmer om at arbejde sammen med.

Se også: Stacy: Det mest udfordrende var et blowjob

 

Se også: Børn i chok: Fik vist 'Nymphomaniac' ved en fejl

Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgaard, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe og Christian Slater er blandt de stjerner, der er på rollelisten i 'Nymphomaniac', der er Lars Von Triers nyeste værk.

- Hvis man kigger på rollelisten til denne her film, så kan man se, at der er rigtig mange mennesker, der gerne vil arbejde sammen med ham. "Der er så mange, der vil være med i min film nu, jeg kan ikke skrive så mange roller", har han sagt til mig, fortæller skuespilleren Stellan Skarsgaard til Ritzau.

Se også: Så vild er von Triers Nymphomaniac

Han spiller en af hovedrollerne i Von Triers "Nymphomaniac", og det tilbud var han glad for at få.

- Som altid, når Lars ringer, så siger jeg ja. Jeg elsker at arbejde sammen med ham. Han ringede og sagde: "Stellan, min næste film er en pornofilm, og du skal spille hovedrollen". Og jeg sagde bare "Ja, Lars. Du kan regne med mig".

- Du kommer ikke til at have sex, men vi vil vise din pik til sidst, og den vil være meget slap, sagde han. Og jeg sagde bare ja, forklarer Stellan Skarsgaard.

I filmen følger man en kvinde, fra hun er teenager, til hun er omkring 50 år, og hendes historie er fortalt gennem hendes seksualitet. Der er masser af sex og nøgenscener i filmen, men hverken det eller Triers nazi-udtalelser skræmmer stjernerne.

- Han er en af verdens bedste instruktører, så selvfølgelig vil folk arbejde med ham, siger Stellan Skarsgaard.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer